18.8 C
Lloret de Mar
Donació de sang al Teatre (Banc de Sang i Teixits de Girona)

Més de 200 persones donen sang i plasma a Lloret de Mar

El Banc de Sang i Teixits fa una valoració positiva de la campanya, en un moment en què les reserves de sang estan sota mínims després de les festes nadalenques i arran de la pandèmia.

Donació de sang al Teatre (Banc de Sang i Teixits de Girona)

Darreres Notícies

Bona campanya de donació de sang a Lloret de Mar, la setmana passada. El Banc de Sang i Teixits va aconseguir més de 200 donacions entre dijous a la tarda, al centre cívic del Rieral (59 donacions), i divendres matí i tarda, al Teatre (156 donacions); i també es van recollir 14 donacions de plasma.

La promotora del Banc de Sang i Teixits de Girona, Meritxell Casacuberta, fa una valoració molt positiva de la resposta de Lloret, on a banda de les donacions va haver-hi força oferiments.

“Va anar molt bé, amb moltes donacions i també molts oferiments, que per a nosaltres són molt importants perquè el gest el van fer”

Meritxell Casacuberta

I una altra dada a destacar és l’elevat nombre de persones que van donar sang per primera vegada. Una xifra elevada gràcies a la campanya de col·laboració amb el col·legi Immaculada Concepció. A més, aquest cop hi havia antics alumnes de l’escola que ja tenien els divuit anys i, després d’haver col·laborat amb la iniciativa en el seu moment, ara donaven per primera vegada.

“30 persones eren donants nous, que és un percentatge molt alt, i això sempre ens ve marcat per la donació de les escoles”

Meritxell Casacuberta
Alumnes de la Immaculada Concepció col·laborant amb la campanya (Banc de Sang de Girona)
Alumnes de la Immaculada Concepció col·laborant amb la campanya (Banc de Sang de Girona)

Cada any, després de les festes de Nadal baixen les reserves de sang, però aquest any la situació s’ha vist agreujada per l’elevat nombre de contagis de covid i, per tant, les donacions fan més falta que mai.

Campanyes com les de Lloret ajuden a anar incrementant les reserves, amb l’objectiu d’arribar a tenir previsions per deu dies, que seria el més òptim.

spot_img

El + Vist