24.1 C
Lloret de Mar
Un veí fent una de les PCR d'automostres nasals.

Més de l’1% de les PCR fetes en el cribratge massiu a Lloret donen positiu

1.117 persones van participar al cribratge massiu d’automostra nasal que es va fer a Lloret dijous i divendres passat. Una bona xifra, segons la Corporació de Salut i l’Ajuntament.

Un veí fent una de les PCR d'automostres nasals.

Darreres Notícies

1.117 persones es van fer la PCR d’automostra a Lloret la setmana passada. La directora de l’Àrea Bàsica de Salut de Lloret i Tossa, Cristina Castellà, remarca que és “una bona xifra”, sobretot tenint en compte que més de l’1% van resultar positius. Així doncs, s’han pogut tallar un elevat nombre de cadenes de transmissió. A més, quan el nombre de positius és més de l’1%, se sol repetir el cribratge al cap de dues setmanes.

- Publicitat -

La doctora explica que “la situació epidemiològica a Lloret ha estat molt complicada les últimes setmanes i el cribratge ha estat de gran ajuda”. Malgrat la falsa sensació de normalitat que hi ha després de l’aixecament de l’estat d’alarma i de l’increment de població vacunada, la doctora Castellà alerta que seguim en situació de pandèmia i demana seny.

En el cribratge, dijous es van recollir 583 mostres i divendres, 534. El Teatre va ser la seu de les proves. Un espai que va funcionar molt bé, segons la regidora de Salut Pública, Jennifer Pérez, que també alerta que cal seguir sent prudents perquè la pandèmia segueix viva.

Després de les proves fetes la setmana passada, es podria fer un nou cribratge a Lloret d’aquí a quinze dies.

spot_img

El + Vist