17.1 C
Lloret de Mar
El Síndic del Ciutadà, al ple d'ahir

La mobilitat i els transports centren les principals queixes al Síndic del Ciutadà el 2016

Joaquim Teixidor ha presentat la memòria de l'any passat al ple d'aquest dilluns i ha fet suggeriments en temes que considera cabdals, com són les platges, els HUT, l'ocupació d'habitatges i el soroll.

El Síndic del Ciutadà, al ple d'ahir

Darreres Notícies

El Síndic del Ciutadà, Joaquim Teixidor, va fer un total de 173 actuacions al llarg del 2016, majoritàriament per atendre queixes (129). Una xifra que representa un increment considerable respecte al 2015, quan va fer 109 actuacions.

Així ho ha exposat al ple ordinari d’aquest dilluns, on ha presentat la memòria de l’any passat, posant de manifest que més del 70% de les actuacions s’han pogut tancar i només en queden deu pendents de resposta. Pel que fa a les queixes, la majoria fan referència a temes de mobilitat i transports, a la Policia Local i al Medi Ambient.

A més, el Síndic fa algunes propostes de millora dirigides a l’administració, centrant-se en quatre aspectes que considera cabdals per al municipi i dels quals, segons va dir, aquest any ha sabut que no sempre s’han pogut resoldre de manera satisfactòria. El primer d’aquests aspectes fa referència a les platges. Segons el Síndic, l’Ajuntament compta amb un bon reglament de platges que regula de manera clara les activitats que s’hi poden dur a terme i els drets i deures de cadascú. I va afegir que caldria ser molt estrictes amb el compliment de la normativa i ampliar el període en què s’ofereix el servei d’inspecció de platges.

El segon punt en què es va centrar van ser els habitatges d’ús turístic (HUT), aconsellant la creació d’un cos d’inspectors municipals que en controli el compliment de la normativa.

Joaquim Teixidor també va parlar de l’ocupació irregular d’habitatges que fomenten grups organitzats que s’aprofiten de les necessitats de les persones vulnerables que no tenen un lloc on viure. “S’hauria de disposar de la capacitat d’actuació necessària que permeti la recuperació ràpida i justa de l’habitatge“.

L’últim punt que va centrar la presentació del Síndic del Ciutadà fa referència al soroll, exposant que sovint els veïns exposen que l’Ajuntament no actua davant les seves denúncies, malgrat que es tracta de conductes molestes recollides en les ordenances. Per això recomana intensificar la vigilància i el patrullatge d’efectius policials en els punts més conflictius i en els horaris de més presència de persones al carrer.

Tots els grups municipals han agraït la bona feina feta pel Síndic al llarg de l’últim any i l’han emplaçat a seguir treballant en la mateixa línia.

spot_img

El + Vist