8.2 C
Blanes
El Bon Dia Bona Hora des del Puntet, aquest matí

El Puntet celebra els 25 anys amb una sèrie d’activitats sorpresa obertes a tothom

Serà avui a partir de les 19.45 al Puntet de l'avinguda de Vidreres. A més, a les 19 hores, les autoritats inauguraran el Punt de Trobada, el 'room escape' muntat pel 25è aniversari.

El Bon Dia Bona Hora des del Puntet, aquest matí

Darreres Notícies

El Puntet celebra avui els seus 25 anys. Ho fa amb una sèrie d’activitats obertes a tothom a partir de tres quarts de vuit del vespre, al Puntet de l’avinguda de Vidreres.  

El regidor de Joventut, Cristian Fernández, no n’ha volgut avançar gaire cosa perquè és una sorpresa, tot i que sí que ha explicat que una mica abans, cap a les set, s’inaugurarà el Punt de Trobada, el room escape que s’ha muntat al costat del Puntet de l’avinguda de Vidreres. Els primers en utilitzar-lo seran les autoritats, però a partir de demà estarà obert al públic fins al mes de juny.

La celebració es completarà al maig, quan el Puntet farà una gran festa al St Trop. Ho ha apuntat el tècnic de Joventut, Carles Carbonell.

Per celebrar aquest aniversari, avui hem fet el Bon Dia Bona Hora des del mateix Puntet i hem convidat a dos usuaris habituals de perfils ben diferents, que ens han explicat la seva experiència. En Txus Garcia, per exemple, hi va per utilitzar l’ordinador, a jugar al ping-pong i a passar l’estona amb els amics. A més, una vegada va utilitzar l’espai per gravar una part d’un reportatge sobre la malaltia que pateix.

L’Àlex Giral, en canvi, és usuaris dels serveis que ofereix el Puntet, com l’excursió a Port Aventura que fa cada any, i també és un habitual dels Bucs d’Assaig amb el seu grup, Teoria del Qua.

El Punt d’Informació Juvenil va obrir les portes el 13 de març del 1992 en un petit despatx de només 12 metres quadrats, al carrer Turó de l’Estelat (compartint espai amb Nova Ràdio Lloret), i d’aquí li ve el nom en diminutiu: el Puntet. Durant els primers tres anys, aquell petit despatx va ser la porta d’entrada dels joves a l’Ajuntament. A poc a poc, el punt d’informació va anar organitzat cursos i activitats, com anar a veure els Barcelona Dragons o el primer curs de monitor a Lloret.

Paral•lelament, l’edifici que havia estat l’escorxador municipal estava en fase de remodelació per a reconvertir-lo en la Casa de la Joventut. Acabades les obres, el 8 d’abril de 1995 s’inaugurava com a Casal de Joves. Tot i voler diferenciar el Casal de Joves del servei d’El Puntet com a centre d’informació, ben aviat el nom d’El Puntet es va anar apropiant de tot, tant del nom de l’edifici com del servei.

Aquesta instal•lació va permetre fer un salt qualitatiu. El jove ja no venia només quan necessitava alguna informació, si no que podia venir cada dia a passar l’estona i quedar amb els amics. Amb l’acompanyament dels monitors i educadors, el jove hi troba un ambient agradable, i l’educador genera un vincle amb el jove i a partir d’aquí el pot assessorar, dinamitzar, informar, etc.

Pioners en les noves tecnologies i l’accés a internet, que de seguida va ser gratuït, així com servei de videoconferència, que durant molt de temps va estar funcionant al 100% de la seva capacitat.

Anys més tard, el 2007, el Puntet va obrir una segona seu a Fenals i 4 anys enrere van ser els Bucs per a que els joves músics puguin assajar en condicions.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist