10 C
Lloret de Mar

Salut impulsa una campanya perquè els ciutadans facin ‘dieta digital’ durant les vacances

La Generalitat indica que l’estiu és un bon moment per fer "un ús més adequat de les tecnologies de la informació i la comunicació".

Usant el mòbil a la platja
Usant el mòbil a la platja

Darreres Notícies

El departament de Salut de la Generalitat insta la població a seguir una ‘dieta digital’ i a desconnectar dels dispositius intel•ligents durant les vacances.

En un comunicat, Salut indica que l’estiu és un bon moment per fer “un ús més adequat de les tecnologies de la informació i la comunicació, les TIC” i afegeix que els beneficis d’aquesta desconnexió “es poden notar deixant de banda els dispositius intel•ligents durant una part del dia”.

Els beneficis inclouen “millorar l’autocontrol i fer-se protagonista de la gestió del temps, descansar mentalment de l’excés d’estímuls a què ens poden exposar les TIC, relacionar-se més intensament i sense interferències amb família i amics, i disposar de més temps per llegir, pensar o senzillament no fer res”.

Per a tot això, Salut proposa que se segueixin estratègies tan senzilles com apagar el mòbil o deixar-lo en una altra habitació, escollir espais lliures de dispositius mòbils a casa o a la feina, establir regles en família sobre el fet de tenir els dispositius a la taula, a la cuina o al cotxe.

El departament també recomana avisar els contactes que s’estarà sense connexió, fer servir el despertador per no necessitar el mòbil al costat del llit a la nit i desactivar les notificacions automàtiques dels dispositius.

La Generalitat ha recordat que, tot i les millores que han suposat les tecnologies de la informació i comunicació, el seu accés immediat i continuat pot “interferir en el dia a dia” i tenir efectes “potencialment perjudicials”, com dificultats per relacionar-se socialment, conciliar el son o distraccions perilloses en conduir.

spot_img

El + Vist