21.3 C
Lloret de Mar

Sánchez anuncia que la mascareta deixarà de ser obligatòria a l’exterior el 26 de juny

Portar mascareta a l'espai públic és obligatori des del 21 de maig del 2020, quan es començava a relaxar el confinament domiciliari decretat a mitjans de març per la pandèmia.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a les jornades del Cercle d'Economia a Barcelona (ACN).
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a les jornades del Cercle d'Economia a Barcelona (ACN).

Darreres Notícies

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat avui que el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària el proper dijous 24 de juny per aprovar una modificació de la llei que regula l’ús obligatori de la mascareta.

Així, segons Sánchez, aquest canvi normatiu provocarà que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais a l’aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny.

Gent passejant amb mascareta al carrer Sant Pere

Sánchez ho ha explicat en la seva intervenció durant la clausura de les jornades anuals del Cercle d’Economia celebrades a Barcelona, i ho ha emmarcat en el seguit de circumstàncies que, segons ell, demostren la millora de la situació pandèmica a Espanya.

Portar mascareta a l’espai públic és obligatori des del 21 de maig del 2020, quan es començava a relaxar el confinament domiciliari decretat a mitjans de març per la pandèmia.

Llavors el ministeri de Sanitat va fixar que calia portar-la als espais a l’aire lliure sempre que no es pogués mantenir una distància mínima de 2 metres amb les altres persones. Aquesta obligació es va endurir a Catalunya el 9 de juliol, quan Salut va decretar que també era obligatòria encara que hi hagués aquesta distància.

A partir d’aquell dia, doncs, tothom que ha anat pel carrer ha hagut de portar la mascareta posada, i només se la podia treure en alguns contextos més o menys excepcionals.

La mesura s’ha mantingut inalterable durant tot aquest temps, perquè quan s’han relaxat algunes de les restriccions han acabat fent pujar la incidència de la Covid-19.

La progressiva vacunació contra la malaltia des de principis d’any ha fet que aquesta incidència anés baixant, i les últimes setmanes s’havia especulat força sobre quan cauria aquesta obligatorietat.

spot_img

El + Vist