8.3 C
Lloret de Mar

10 denúncies a Lloret, el 2014, per violència masclista

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha fet, durant el que portem d’any, unes 450 atencions. La dada s’ha donat a conèixer amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, que es commemora avui, 25 de novembre. Dins del SIAD, hi ha diferents serveis: el jurídic, […]

Cartell
Cartell

Darreres Notícies

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha fet, durant el que portem d’any, unes 450 atencions. La dada s’ha donat a conèixer amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, que es commemora avui, 25 de novembre. Dins del SIAD, hi ha diferents serveis: el jurídic, ha atès 120 dones, quinze de les quals van arribar amb situació de violència i deu van arribar a posar una denúncia, tot i que des del departament han explicat que molts cops les víctimes acaben retirant les denúncies, majoritàriament per por; pel que fa al servei psicològic, ha atès unes 75 dones, totes per patir violència psicològica.

La regidora de la Dona, Idoia Saracíbar, ha exposat les dades, que són lleugerament superiors a les de l’any passat. Un dels motius pot ser que cada cop hi ha més dones que s’atreveixen a fer el pas. Tot i així, des de l’administració asseguren que encara hi ha molta feina a fer. Un dels aspectes en què es fa incidència a Lloret és en l’educació dels més petits. Per això els centres educatius de la vila han impulsat, aquest any, la campanya L’educació en la igualtat.

Per commemorar el dia contra la violència masclista, l’Aurora ha organitzat una performance a les vuit del vespre a la plaça Pere Torrent. A dos quarts de nou, a la Casa de la Cultura, se celebrarà el Consell de Dones, que es reuneix cada tres o quatre mesos per posar en comú propostes, com per exemple que la Cursa de Nadal Sant Silvestre Popular Lloretenca sigui solidària contra el càncer de mama. La commemoració de l’efemèride es tancarà dimecres que ve amb la xerrada de Judit Terrés, que parlarà sobre en quin punt determinat una dona ha d’admetre que és víctima de violència de gènere.

Cal afegir que aquest any a Catalunya hi ha hagut 14 víctimes mortals per violència de gènere. El SIAD de Lloret és un servei gratuït, amb seu a la Casa de la Cultura. A més, les dones afectades poden trucar al telèfon gratuït 900 900 120.

spot_img

El + Vist