11.1 C
Lloret de Mar

12 universitaris fan un treball de camp centrat en reduir les emissions de carboni a Lloret

De fet, les conclusions s'extrapolaran arreu, però Lloret i Vilademuls serveixen de model perquè són dos municipis oposats que representen la realitat gironina.

Grup de treball complet
Grup de treball complet

Darreres Notícies

Elaborar propostes per reduir les emissions de carboni a llarg termini. Aquesta és la voluntat de 24 estudiants de Màster i Doctorat que han escollit Lloret de Mar i Vilademuls (Pla de l’Estany) com a models per analitzar les comarques gironines.

Un dels responsables del projecte, Sergi Nuss, de la universitat de Girona, apunta que Lloret és un bon model per ser una destinació turística madura. I, en aquest sentit, remarca la importància que tenen la ciutadania, però també el sector dels serveis, especialment els hotels, a l’hora de reduir la contaminació.

A nivell mundial les ciutats generen entre el 70 i el 80% de les emissions i la Unió Europea ha marcat el topall del 2050 perquè els països redueixin entre el 80 i el 95% de les emissions que provoquen l’escalfament global. Per això, un cop hagin elaborat l’estudi, els alumnes de la Universitat de Girona, provinents de diferents països en el marc del projecte Erasmus, presentaran una sèrie de propostes en un acte obert a tothom el 18 de maig. Després, entregaran les conclusions a l’Ajuntament per si vol tenir-les en compte a l’hora d’aplicar les seves polítiques.

Sergi Nuss, posa un exemple d’una actuació agosarada que estan impulsant diferents municipis i que es podria aplicar a Lloret: destapar la riera per tornar-la al seu estat natural.

Per poder fer un bon anàlisi de Lloret, el grup de treball es trasllada al municipi diversos dies. Avui mateix, per fer una volta per Lloret i conèixer amb detall la població, passant per Les Tres Creus –el veïnat més antic de la vila-, la parròquia, el camí de ronda, Cala Banys, el castell de Sant Joan i Santa Clotilde. I perquè els alumnes puguin comparar les diferències que hi ha entre el Lloret d’ara i el d’abans, utilitzaran el llibre Lloret de Mar desaparegut, de Jordi Draper. Recordem que l’obra és un recull d’imatges antigues de Lloret, poc conegudes.

De cara a dilluns, tornaran per fer una sessió amb experts, oberta a tothom. Serà al matí a la biblioteca municipal i, a la tarda, es farà una nova sortida. Mentre que dijous 18 es farà la presentació dels resultats, també a la biblioteca.

spot_img

El + Vist