10.3 C
Lloret de Mar

Unes 150 persones reclamen millors condicions laborals per a les cambreres de pisos dels hotels

La protesta de les Kellys es va fer el passat divendres en deu punts d’arreu de l’Estat espanyol.

Protesta de les Kellys, el passat divendres a la plaça de la Vila
Protesta de les Kellys, el passat divendres a la plaça de la Vila

Darreres Notícies

Unes 150 persones van protestar, el passat divendres a Lloret, per les condicions laborals que pateixen les cambreres de pisos. Constituïdes amb el nom de ‘Les Kellys’ -que ve de l’expressió ‘les que netegen’ en castellà-, es queixen que han de netejar una mitjana de 25 habitacions al dia. I que aquesta sobrecàrrega de treball els genera malalties físiques, com dolor muscular, que no estan reconegudes, així com ansietat i depressió.

servicios profesionales jimenez

Per tot plegat, les Kellys reclamen una millora de les condicions laborals. Un procés que consideren que ha de començar per la salut, per una jubilació als 60 anys i per regular el volum de feina diari, tal i com explica la portaveu del col·lectiu a Catalunya, Eulàlia Corralero.

Dues cambreres de pisos expliquen el dia a dia de la seva feina i l’estat de salut en què es troben. Carme Bosch relata que “faig 24 habitacions al dia i és molt esgotador, anem a treballar medicades i sortim i ens mediquem pel dolor, jo pateixo dels genolls i de les mans“. Estrella Torres explica que “fem 23 habitacions al dia, amb 4 llits, aquest estiu ha estat horrorós”.

La protesta del passat divendres a Lloret va comptar amb representants del col·lectiu de la vila, però també de Blanes, Girona i Montcada. A més del suport dels sindicats i de partits polítics de l’Ajuntament, com CiU, ERc, PSC, ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede.

Antonio Ferro, de CCOO, subratlla que les cambreres de pisos “són el col·lectiu del sector de l’hostaleria on hi ha més baixes”.

També hi va ser present per donar el seu suport Ernest Cañada, investigador de la universitat Centro Americana i membre de Alba Sud, associació d’investigació i comunicació per al desenvolupament.

La protesta de les Kellys es va fer el passat divendres en deu punts d’arreu de l’Estat espanyol, entre ells, a Lloret.

spot_img

El + Vist