13.8 C
Lloret de Mar

37.000 turistes britànics es preveu que arribin a l’aeroport de Girona a partir del 2016

Serà a través dels sis vols setmanals que començaran a operar a partir de l'any que ve, tal com han anunciat Jet2Holidays i NT Incoming.

Presentació al teatre de Lloret
Presentació al teatre de Lloret

Darreres Notícies

Capgirar els números i recuperar el turisme britànic a la Costa Brava i a la del Maresme. Amb aquest objectiu, dues companyies -el touroperador Jet2Holidays i l’agència NT Incoming- portaran a l’aeroport de Girona a partir del 2016 sis vols setmanals que enllaçaran Vilobí d’Onyar amb Glasgow, Newcastle i Manchester, al Regne Unit.

servicios profesionales jimenez

Les rutes operaran d’abril a setembre. Es calcula que hi volaran fins a 37.000 turistes. Després s’allotjaran en hotels del litoral, entre ells, de Lloret i de Tossa de Mar. Aquesta xifra, així com la previsió de negoci, es van donar a conèixer ahir en una presentació feta al teatre municipal de Lloret. Hi van assistir més de 150 persones, entre empresaris i hotelers del sector turístic.

Steve Heapy, de Jet2Holidays, argumenta que tot plegat representa una “gran oportunitat”. Per la seva banda, Joan Pascual, de NT Incoming, espera que l’impuls del turisme britànic contribueixi a pal•liar la davallada de visitants russos, que xifra en un 45% arreu de Catalunya.

Com diem, ahir es van presentar aquestes novetats al sector del turisme, que aplaudeix la iniciativa. Marta Felip, del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava, ha remarcat la “revitalització de l’aeroport de Girona Costa Brava, que patia el perill de decreixement i estancament” i l’increment “enorme” del mercat britànic.

En termes molt semblants s’expressava ahir l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que creu que és una “molt bona notícia” que aquest touroperador hagi escollit Lloret i la Costa Brava.

Es calcula que, a partir del 2016, a l’aeroport de Girona hi arribaran uns 37.000 turistes britànics. Vindran de vacances –molts d’ells en pensió completa– a través del touroperador Jet2Holidays i l’agència NT Incoming.

Segons aquestes companyies, seran sobretot famílies i, en menor mesura, grups de joves. La seva estada a la Costa Brava i a la costa barcelonina serà d’una setmana de mitjana. S’allotjaran en hotels de 3 i 4 estrelles, i gastaran al voltant de 120 euros per dia i persona.

spot_img

El + Vist