11.3 C
Lloret de Mar

7 alumnes del Coll i Rodés participen a les Olimpíades de Biologia i Física de Catalunya

Són unes proves voluntàries, destinades a estudiants amb bones notes i ganes de superar-se.

Els alumnes que han fet les Olimpíades
Els alumnes que han fet les Olimpíades

Darreres Notícies

7 alumnes de l’institut Coll i Rodès han participat, el passat cap de setmana, a les olimpíades de Biologia i Física de Catalunya. Són unes proves voluntàries, destinades a estudiants amb bones notes i ganes de superar-se.

En el cas de l’Olimpíada de Biologia, l’objectiu principal és estimular els estudiants de Batxillerat en el desenvolupament d’aquesta ciència. El motiu és que resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes i plantejar solucions sense un coneixement adequat de les qüestions biològiques fonamentals. Per exemple, la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, o bé la diagnosi i tractaments de malalties.

Els alumnes del Coll i Rodès cursen segon de Batxillerat i expliquen que l’experiència d’aquestes olimpíades els ha servit per preparar-se per a la selectivitat, que tindran el mes de juny.

Els joves que han fet les Olimpíades de Biologia són l’Enric Termes, de 18 anys. Fa el Batxillerat Científic i vol estudiar Fisioteràpia. La Laura García, de 17 anys, fa el Batxillerat Científic i vol ser biòloga. La Namarta Tolani, de 17 anys, cursa el Científic i vol fer Ciències Biomèdiques. La Judith Mordoh, de 17 anys, està estudiant Batxillerat Científic i vol ser veterinària. En Pere Pena, que amb només 15 anys està ja fent segon de Batxillerat, ha fet les dues olimpíades: les de Biologia i les de Física. La Nirja Tolani, de 17 anys, cursa 2on de Batxillerat i no sap si estudiar Matemàtiques i Física o bé Arquitectura. En qualsevol cas, ha fet les Olimpíades de Física. Aquesta ha estat la seva experiència. En Xavier Samos, de 17 anys. Fa segon de Batxillerat i vol ser enginyer electrotècnic. També ha fet les proves de Física.

Els alumnes valoren sobretot l’experiència d’haver fet aquestes olimpíades, que qualifiquen d’inoblidable i que els ha permès conèixer altres estudiants, més enllà dels resultats.

En el cas de les proves de Biologia, eren una ba la Universitat de Girona, però cap dels lloretencs no ha passat a la fase següent.

A les olimpíades de Física, els resultats se sabran al març. Des de l’institut Coll i Rodès anuncien que participaran a les proves de Química. N’hi hauran més, com de matemàtiques o geologia.

spot_img

El + Vist