22.4 C
Lloret de Mar

84 gossos i 47 gats xipats a la campanya duta a terme a Lloret el mes passat

La principal novetat d’enguany és que s’ha comptat amb la col•laboració de centres veterinaris de la localitat.

Campanya del 2016
Campanya del 2016

Darreres Notícies

84 gossos i 47 gats s’han xipat i donat d’alta amb la campanya d’identificació gratuïta d’animals de companyia. Va tenir lloc a Lloret durant la segona quinzena del mes de setembre.

En total, a dia d’avui, el municipi té censats un total de 1.506 animals. La majoria són gossos i una minoria, 68 gats, a l’espera d’inscriure els animals de companyia xipats en l’esmentada campanya.

La principal novetat d’enguany és que s’ha comptat amb la col•laboració de centres veterinaris de la localitat, la qual cosa ha permès de fer les implantacions de xip en les respectives clíniques veterinàries, garantint unes millors condicions sanitàries i de treball. Els centres veterinaris que han participat en la campanya són la Clínica Ignasi Mir, Rosa Macià Termes i el Centre El Vellmarí.

La finalitat de la campanya ha estat, com altres anys, posar facilitats als propietaris dels animals de companyia per a la identificació i el registre de la seva mascota al cens municipal i a un altre registre, l’ANICOM, per tenir accés a les dades dels animals en casos de pèrdua, fugida o abandonament.

Sobre aquests casos, recordem una altres xifres. L’any passat, el servei de recollida d’animals va recollir 155 gossos que s’havien perdut o els havien abandonat als carrers de Lloret. D’aquests, només un 30% estan identificats i únicament el 15% constava al registre municipal. Aquest 2017, l’evolució d’aquests percentatges continua mostrant una conjuntura preocupant, segons fonts municipals.

spot_img

El + Vist