14.3 C
Blanes
Cartell de la xerrada

A Catalunya hi ha un centenar d’infants de 0 a 6 anys, a l’espera de tenir una família acollidora

Per explicar com funciona aquest procés, s'ofereix una xerrada aquest dijous a Lloret.

Cartell de la xerrada

Darreres Notícies

A Catalunya hi ha un centenar d’infants de 0 a 6 anys que estan a l’espera de tenir una família acollidora. Aquesta és una de les dades que proporciona la Generalitat en la campanya “Fem un gran acolliment”. Altres xifres per destacar són que en l’actualitat hi ha unes 600 famílies acollidores, que juntes tenen un miler de nens i nenes acollits a casa seva.

Per explicar com funciona aquesta situació i esvair dubtes sobre aquest procés, que pot ser temporal, amb diferents durades, o bé permanent, el proper dijous es duu a terme una xerrada a Lloret. L’organitza l’associació de dones Aurora, que ha convidat l’Associació d’Iniciatives Socials.

Comptaran amb la presència de la lloretenca Mercè Riera, que té al seu càrrec un adolescent de 14 anys. El va acollir quan era un nadó de 8 mesos. Subratlla que és normal per a les famílies tenir recances davant l’acolliment d’un menor i destaca que “les famílies han de tenir molt i molt clar i és un acolliment que després es pot convertir en un acolliment permanent”.

L’acolliment familiar és una forma d’ajudar i protegir els infants i adolescents que es troben en un centre, fora de la seva família d’origen, que per una raó o altra no se’n pot fer càrrec. És una mesura temporal que ofereix als infants un entorn millor per créixer. Riera explica que “fan falta moltíssimes famílies perquè els nens estan en centres, i en els centres no estan malament, però no és el mateix, no tenen la figura del pare i la mare”.

La xerrada sobre acolliment familiar forma part dels Dijous de l’Aurora. Arriba aquest dijous, a partir de les 19.00 h, a la Biblioteca. Per a més informació, podeu consultar el web de la Generalitat o bé trucar al 012.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist