Divendres, 22 gener 2021
14.2 C
Lloret de Mar
Cartell de la xerrada

A Catalunya hi ha un centenar d’infants de 0 a 6 anys, a l’espera de tenir una família acollidora

Per explicar com funciona aquest procés, s'ofereix una xerrada aquest dijous a Lloret.

Cartell de la xerrada

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

A Catalunya hi ha un centenar d’infants de 0 a 6 anys que estan a l’espera de tenir una família acollidora. Aquesta és una de les dades que proporciona la Generalitat en la campanya “Fem un gran acolliment”. Altres xifres per destacar són que en l’actualitat hi ha unes 600 famílies acollidores, que juntes tenen un miler de nens i nenes acollits a casa seva.

Per explicar com funciona aquesta situació i esvair dubtes sobre aquest procés, que pot ser temporal, amb diferents durades, o bé permanent, el proper dijous es duu a terme una xerrada a Lloret. L’organitza l’associació de dones Aurora, que ha convidat l’Associació d’Iniciatives Socials.

Comptaran amb la presència de la lloretenca Mercè Riera, que té al seu càrrec un adolescent de 14 anys. El va acollir quan era un nadó de 8 mesos. Subratlla que és normal per a les famílies tenir recances davant l’acolliment d’un menor i destaca que “les famílies han de tenir molt i molt clar i és un acolliment que després es pot convertir en un acolliment permanent”.

L’acolliment familiar és una forma d’ajudar i protegir els infants i adolescents que es troben en un centre, fora de la seva família d’origen, que per una raó o altra no se’n pot fer càrrec. És una mesura temporal que ofereix als infants un entorn millor per créixer. Riera explica que “fan falta moltíssimes famílies perquè els nens estan en centres, i en els centres no estan malament, però no és el mateix, no tenen la figura del pare i la mare”.

La xerrada sobre acolliment familiar forma part dels Dijous de l’Aurora. Arriba aquest dijous, a partir de les 19.00 h, a la Biblioteca. Per a més informació, podeu consultar el web de la Generalitat o bé trucar al 012.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".