Dimarts, 2 març 2021
10.7 C
Lloret de Mar
Àlex Daudén ja va ser a Lloret el 2014

ADICAE ofereix una xerrada informativa sobre les clàusules sòl a Lloret

Es farà demà dijous, a les 19 hores, a la sala polivalent de la biblioteca. També es parlarà de les despeses de constitució i formalització de la hipoteca.

Àlex Daudén ja va ser a Lloret el 2014

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

L’Ajuntament de Lloret de Mar dona suport a impulsar una Llei d’Amnistia

Així s'ha aprovar arran d'una moció de Junts per Lloret i ERC, amb el suport de Força Lloret i l'abstenció dels regidors no adscrits. Cs, Lloret en Comú i PSC, molt crítics, hi han votat en contra.

Lloret tindrà un Consell Municipal de les Arts i la Cultura

Així s'ha aprovat per unanimitat al ple d'aquest dilluns amb l’objectiu d'enfortir l’activitat i el teixit cultural de la població i la seva projecció cap a l’exterior.

Les terrasses hauran de tancar-se a la una, excepte en les zones turístiques

És una de les principals novetats de l'ordenança de via pública, que aquest dilluns s'ha aprovat de manera definitiva.

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Atenció les persones afectades per la clàusula sòl a la seva hipoteca: l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (ADICAE) organitza una xerrada informativa sobre aquest tema, demà a Lloret.

Anirà a càrrec del coordinador d’ADICAE, Àlex Daudén, que ha explicat que, com que la justícia europea ha reconegut que la banca ha de retornar els diners cobrats amb les clàusules sòl des dels inicis, el Govern estatal va aprovar un reial decret que permet reclamar el retorn dels diners de manera extrajudicial, és a dir, sense haver d’anar a judici. A més, aquest procediment és gratuït.

Les persones afectades poden presentar la seva documentació a ADICAE, que farà una reclamació conjunta, tot i que cada cas es resoldrà de manera individual. Un cop presentada la reclamació, les entitats financeres tenen un termini de tres mesos per contestar; si no diuen res, però, vol dir que no consideren que la clàusula sigui abusiva. Una contradicció, segons Àlex Daudén, ja que la sentència europea conclou que la clàusula sòl sempre és abusiva.

La banca és qui calcula la quantitat a retornar i la llei permet que el retorn es faci amb productes financers, com ara assegurances o plans de pensió. En aquest sentit, Daudén alerta que caldrà revisar les propostes amb lupa i els usuaris hauran de decidir si els convé més acceptar o recórrer a la via judicial.

Pel que fa a les clàusules sòl, ADICAE calcula que arreu de l’Estat hi ha 4 milions de persones afectades, mentre que a Catalunya en són unes 800.000. A la xerrada també s’explicarà què són les despeses de constitució i formalització de la hipoteca i com es poden reclamar. I és que ADICAE recorda que totes les hipoteques estan plenes de clàusules abusives.

 

La xerrada a Lloret es farà demà dijous, a les set de la tarda, a la sala polivalent de la biblioteca.

- Publicitat -

El + Vist

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica