22.6 C
Lloret de Mar

ADICAE ofereix una xerrada informativa sobre les clàusules sòl a Lloret

Es farà demà dijous, a les 19 hores, a la sala polivalent de la biblioteca. També es parlarà de les despeses de constitució i formalització de la hipoteca.

Àlex Daudén ja va ser a Lloret el 2014
Àlex Daudén ja va ser a Lloret el 2014

Darreres Notícies

Atenció les persones afectades per la clàusula sòl a la seva hipoteca: l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (ADICAE) organitza una xerrada informativa sobre aquest tema, demà a Lloret.

Anirà a càrrec del coordinador d’ADICAE, Àlex Daudén, que ha explicat que, com que la justícia europea ha reconegut que la banca ha de retornar els diners cobrats amb les clàusules sòl des dels inicis, el Govern estatal va aprovar un reial decret que permet reclamar el retorn dels diners de manera extrajudicial, és a dir, sense haver d’anar a judici. A més, aquest procediment és gratuït.

Les persones afectades poden presentar la seva documentació a ADICAE, que farà una reclamació conjunta, tot i que cada cas es resoldrà de manera individual. Un cop presentada la reclamació, les entitats financeres tenen un termini de tres mesos per contestar; si no diuen res, però, vol dir que no consideren que la clàusula sigui abusiva. Una contradicció, segons Àlex Daudén, ja que la sentència europea conclou que la clàusula sòl sempre és abusiva.

La banca és qui calcula la quantitat a retornar i la llei permet que el retorn es faci amb productes financers, com ara assegurances o plans de pensió. En aquest sentit, Daudén alerta que caldrà revisar les propostes amb lupa i els usuaris hauran de decidir si els convé més acceptar o recórrer a la via judicial.

Pel que fa a les clàusules sòl, ADICAE calcula que arreu de l’Estat hi ha 4 milions de persones afectades, mentre que a Catalunya en són unes 800.000. A la xerrada també s’explicarà què són les despeses de constitució i formalització de la hipoteca i com es poden reclamar. I és que ADICAE recorda que totes les hipoteques estan plenes de clàusules abusives.

 

La xerrada a Lloret es farà demà dijous, a les set de la tarda, a la sala polivalent de la biblioteca.

spot_img

El + Vist