5.8 C
Lloret de Mar
Ple de l'Ajuntament dels Infants

Els alumnes de Lloret volen acabar amb els embussos a les portes de les escoles

Al ple de l'Ajuntament dels Infants s'ha decidit fer una campanya de civisme per evitar que els pares i mares aparquin en segona o tercera fila davant dels col·legis.

Ple de l'Ajuntament dels Infants

Darreres Notícies

Fer una campanya de civisme adreçada a les famílies, amb l’objectiu de solucionar els embussos de trànsit a l’entorn de les escoles cada cop que hi ha sortides i arribades. En concret, es vol evitar que els cotxes aparquin en doble i tercera fila. I es demana als pares que portin els fills a peu, en lloc d’anar-hi en cotxe.

Tot plegat és la proposta que fan els alumnes de 5è de Primària a l’Ajuntament. L’han expressat en un ple, fet ahir al teatre, amb l’assistència de 400 persones. El públic, entregat i aplaudint constantment, el formaven els mateixos escolars –de tots els centres de Lloret- i els pares dels 12 alumnes que feien de ‘regidors’.

Presidit per l’alcalde Jaume Dulsat, i amb la presència del secretari del consistori, els joves han exposat el projecte de millora de la mobilitat i, de pas, han explicat què han après en el camí, com han fet Laura Gibert i Marc Cuartero. Les paraules d’una altra ‘alumna-regidora’, l’Aya Sika, dient que participar a l’Ajuntament dels Infants l’ha ajudat a superar les seves pors, ha donat peu a una reflexió de l’alcalde assegurant que el mateix passa quan ets alcalde.

Amb el ple d’aquest dilluns s’ha posat punt i final a la 9a edició de l’Ajuntament dels Infants, que cada any treballa una proposta de millora per a Lloret.

Aquest 2016 es tracta de la campanya de civisme adreçada a les famílies, a fi d’evitar problemes de trànsit en les sortides i arribades de les escoles. Es traduirà en xapes, díptics informatius i en un vídeo que veuran els pares i mares a principis de curs.

L’alcalde Dulsat s’ha compromès a dotar la campanya de pressupost i a fer-la realitat el proper any.

spot_img

El + Vist