11.7 C
Lloret de Mar
Resultats definitius

Aquesta setmana començaran les converses per decidir el futur govern

Tot sembla indicar que Jaume Dulsat serà el futur alcalde, però necessitarà suport d'altres partits.

Resultats definitius

Darreres Notícies

CiU, amb Jaume Dulsat al capdavant, ha guanyat les eleccions a Lloret de Mar. La formació s’ha erigit com la força més votada amb sis cadires a l’Ajuntament. Dulsat reconeix que esperaven un resultat més alt, com a mínim igualar els set regidors de CiU actuals. Tot i així, valora de manera positiva el fet que el partit convergent hagi guanyat les eleccions a Lloret per quarta vegada consecutiva.

En segon lloc hi ha el MILLOR de Marc Fuertes, que tindrà quatre regidors, dos menys que fins ara. Fuertes reconeix que també esperava obtenir més representació i afirma que els tocarà fer autocrítica.

El tercer partit més votat és el PSC, liderat per Antonio Lorente, que ha obtingut tres regidors; una xifra satisfactòria, tot i que els fa perdre un regidor respecte al 2011.

ERC – Avancem s’erigeix com a quarta força. Tot i així, el portaveu, Jordi Orobitg, considera que passar d’un a dos regidors és poc pel que preveien.

En la mateixa situació està ICV – EUiA, liderada per Javier Rodrígiez Pacios, que també dobla el regidor que tenia i destaca que han “fet història”.

Ciutadans, que es presentava per segona vegada però amb un equip renovat, ha entrat amb dos regidors. La formació la lidera Jordi Hernández.

Per la seva banda, el PPC d’Enric Martínez ha baixat de dos a un regidor. El portaveu ho atribueix a la situació nacional del partit. Martínez ha volgut deixar clar que el PPC respectarà la llista més votada i no posarà pals a les rodes perquè governi.

Finalment, En Lloret sí, se puede, encapçalat per Paulino Gracia, entra amb un regidor i ho valora de manera molt positiva.

Pel que fa a la CUP, liderada per Jesús Elias, i Lloret Unida, de José Luís Blanco, s’han quedat fora de l’Ajuntament. 185 persones han votat en blanc i hi ha hagut 95 vots nuls. El nou govern s’ha de constituir el 13 de juny.

spot_img

El + Vist