21.3 C
Lloret de Mar

Artur Mas al matí i Roger Torrent a la tarda seran a Lloret per la Festa Major

Tot a punt perquè Lloret de Mar celebri Santa Cristina demà dimarts, 24 de juliol.

L'alcalde amb l'empresonat Josep Turull, a la Festa Major de l'any passat
L'alcalde amb l'empresonat Josep Turull, a la Festa Major de l'any passat

Darreres Notícies

Tot a punt perquè Lloret de Mar celebri Santa Cristina. Demà dimarts, 24 de juliol, el poble gaudirà dels actes centrals de la Festa Major: al matí la processó marítima amb el S’Amorra Amorra, la missa solemne i l’estofat popular, i a la tarda el Ball de Plaça o Dansa de Ses Almorratxes.

Una jornada especial per als lloretencs, que aquest any comptarà amb la visita de l’expresident de la Generalitat Artur Mas, acompanyat de Jordi Xuclà, Marta Pascal i Rafel Bruguera, als actes del matí i el president del Parlament al Ball de Plaça de la tarda.

A banda d’aquestes autoritats, Santa Cristina es viu amb intensitat al carrer, segons l’alcalde, Jaume Dulsat. El regidor de Cultura i Festes, Albert Robert, convida a tothom a participar a la celebració. L’Obrer Major, Arseni Frigola, també espera que la celebració sigui molt concorreguda i fa una crida als veïns que tinguin una barca que segueixin la processó marítima. 

Abans de la diada de Santa Cristina, el municipi també en celebra la vigília. I una novetat d’aquest any és que mossèn Martirià Brugada oferirà una missa a la parròquia de Sant Romà, avui a les set de la tarda, per a les persones que demà no puguin pujar a l’ermita de Santa Cristina a venerar Sa Relíquia. 

Més tard, a les deu de la nit, la passada dels obrers passarà pels principals carrers de la vila i acabarà, com sempre, a la Plaça de l’Ajuntament, des d’on haurà començat. Històricament, la passada dels obrers es fa per anunciar als veïns la diada de Santa Cristina i per mostrar-los les obreres i els balladors de la nova edició de la festa major. La desfilada compta també amb la presència de les tripulacions de rem que disputaran el S’Amorra Amorra.

La processó comença a les deu i acaba quan tothom arriba de nou a la Plaça de la Vila. Un cop allà, una mà innocent s’encarrega de repartir, a sorts, les posicions dels llaguts per la regata de l’endemà. Es fa un sorteig pel S’Amorra Amorra masculí i un altre, pel femení. Atorgades les posicions de les embarcacions, se celebra el Toquen a Córrer popular. Tothom està convidat a ballar al ritme de la Cobla Bisbal Jove, responsable també de les sardanes de després.

A dos quarts d’onze de la nit comencen els concerts a la Roca d’en Maig, amb els grups Maria Dolors, Tusko’s Revenge, Bastida i RainyDay.

Detallem, ara, la diada de Santa Cristina. Com és habitual, la jornada començarà ben d’hora, a dos quarts de vuit del matí, amb la passada dels Obrers pels principals carrers de la vila. Anunciaran la sortida de la processó per mar, a partir de les vuit.

Durant la marxa, es farà el cant de la Salve i es disputarà la regata de llaguts s’Amorra Amorra, primer en categoria masculina i després, en femenina. Tot seguit, es pujarà fins a l’ermita, on se celebrarà la Missa Solemne, amb acompanyament del cor Alba de Prima, la veneració de Sa Relíquia i el cant dels goigs. Abans de la tornada, es podrà degustar el tradicional estofat, a la plaça del Pi.

A la tarda, arriba un dels moments més esperats. Les obreres, acompanyades dels seus balladors, viuran un dels actes més especials i que generen més expectació, amb una Plaça de la Vila que sempre s’omple de gom a gom.Serà a dos quarts de vuit, amb el Ball de Plaça o Dansa de Ses Almorratxes. Tant el ball, com les sardanes de després i l’acompanyament de la cobla a les passades dels Obrers i a la processó marítima aniran a càrrec de la Cobla Bisbal Jove, tal com ha confirmat un dels representants de la banda, Josep Bofill.

spot_img

El + Vist