21.5 C
Lloret de Mar
Inauguració del Foro Excelencia

Catalunya reuneix el 0,1% de la població mundial, però l’1% de la ciència

S'ha posat de manifest aquest dimecres en la inauguració del Foro Excelencia 2016.

Inauguració del Foro Excelencia

Darreres Notícies

Catalunya reuneix el 0,1% de la població mundial però l’1% de la ciència que es fa en tot el planeta. Pot semblar poca cosa però és “l’esforç d’un país per excel•lir”. Això va dir ahir Joan Aregio, secretari d’Empresa i Competitivitat, en la inauguració del FORO EXCELENCIA, al teatre de Lloret.

Aregio va ser present ahir en la inauguració del FORO EXCELENCIA, al costat de Marian Muro, directora general de Turisme, i representants de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç, entre altres, així com de la majoria dels ponents que fins dissabte desfilaran pel teatre de Lloret.

En el tret de sortida, també hi va participar l’alcalde. Jaume Dulsat va destacar que l’esdeveniment, que arriba a la segona edició, impulsa Lloret com a “ciutat d’esdeveniments d’alt valor”.

Durant la cerimònia d’obertura, es va posar de manifest el talent dels ponents que no solen estar a l’abast d’una majoria, el fet que es pugui establir contacte directe amb tots ells durant el FORO, i que a més de ser portadors de coneixement, estan disposats a compartir-ho per tal d’intentar entendre els reptes del segle 21.

Tot plegat continua avui dijous amb un dels debats més esperats. El que parla sobre refugiats, en què hi participarà el premi Nobel de la Pau, Ernesto Kahan, exvicepresident de Metges contra la Guerra Nuclear.

La presència de personalitats reconegudes amb aquest prestigiós guardó continua divendres amb la taula rodona ‘Dones que canvien el món’, on hi serà la nobel de Química Ada Yonath.

De cara a dissabte, en el debat sobre economia global, es comptarà amb la presència d’un tercer premi Nobel, Erik Maskin, en aquest cas d’Economia.

A més dels astronautes de la NASA, Donald Pettit i Ellen Baker, la gastronomia tindrà també un pes important amb la participació de Joan Roca, que dijous protagonitza un diàleg amb l’il•lusionista Jorge Blass i a més servirà un dels sopars del FORO EXCELENCIA.

spot_img

El + Vist