14.3 C
Lloret de Mar

El cens municipal de Lloret de Mar frega les 38.000 persones, a principis del 2018

A la vila hi conviuen més d'un centenar de nacionalitats diferents.

La platja, el mes de juny del 2017
La platja, el mes de juny del 2017

Darreres Notícies

A Lloret de Mar hi ha prop de 38.000 persones censades. En concret, 37.995, les quals conformen el padró municipal d’habitants. Un registre administratiu en el qual consten els veïns i que constitueix una prova de la seva residència. Amb aquesta xifra de veïns empadronats, Lloret se situa com la quarta població de les comarques gironines, per darrere de Girona, Figueres i Blanes. Una situació que es manté en els darrers anys.

De les 38.000 persones censades, a principis d’aquest any 2018, el 51% són homes i el 49% restant, dones. Una xifra que registra una elevada densitat de població, comparada amb la mitjana de la comarca o de Catalunya.

La regidora de Serveis Centrals, Lluïsa Baltrons, explica que el patró municipal es gestiona a través de l’OIAC i assenyala que “són dades importants que tenen com a objectiu millorar les polítiques públiques”.

Baltrons remarca que la població lloretenca, com passa a nivell global, s’està envellint. Apunta que “la majoria té entre 35 i 44 anys, que representa un 20% del total, mentre que els nens entre 0 i 9 anys arriben amb prou feines al 10%”.

Per nacionalitats, un de cada tres lloretencs és d’origen estranger. El col·lectiu de fora més nombrós és, amb diferència, el de Rússia, seguit de Romania, la Índia, el Marroc, Bulgària i Itàlia. Es calcula que a la vila hi ha més d’un centenar de nacionalitats diferents.

La densitat de població és molt elevada, de 783 hab/km2, quan a la comarca de la Selva són 169 hab/km2. Les dades i estadístiques del padró municipal es poden consultar al web de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist