15.6 C
Lloret de Mar
Cartell del film

El cineclub Adler projecta el premiat documental ‘Un món que no és el nostre’, avui a Lloret

El passi, amb la presència de Meritxell Bragulat, directora i membre de l’entitat solidària “Sodepau”, comença a les 21h al teatre.

Cartell del film

Darreres Notícies

“Un món que no és el nostre” va ser la pel·lícula guardonada amb el Premi de la Pau a Berlín, l’any 2013. La projecta aquest dijous el cineclub Adler. És un retrat íntim, sovint humorístic, de tres generacions a l’exili en un camp de refugiats al sud del Líban. A partir d’una gran quantitat de documents personals, arxius familiars, i filmacions històriques, la pel·lícula és un estudi sensible sobre el sentit de pertinença, l’amistat i la família.

https://twitter.com/Mostrarab/status/935568230512459778

La sessió comptarà amb la presentació de Meritxell Bragulat, directora i membre de l’entitat solidària “Sodepau”, que treballa per donar a conèixer la cultura àrab. Bragulat explica que “és una mirada irònica, sovint divertida, que contrasta amb la duresa de les experiències que explica i, sobretot, amb la vida d’aquest camp de refugiats del sud del Líban”.

Filmada durant més de vint anys per diferents membres de la mateixa família, “Un món que no és el nostre” és més que un retrat familiar. És un intent per preservar el que s’està oblidant i subratllar el que no hauria de ser mai esborrat de la memòria col·lectiva. De fet, el seu director, Mahdi Fleifel, va viure durant un temps als camps de refugiats. Brugulat exposa que el mateix Fleifel “volia explicar als seus companys de classe què era un camp de refugiats i es va dedicar durant anys a filmar l’ambient i el que es feia, així pot explicar què és un camp de refugiats i, sobretot, explicar qui és ell”.

El passi, que dona pas al cicle “Cinema i drets humans”, l’organitza el cineclub Adler amb la Plataforma per la Pau. Aquesta sessió forma part de Cinemes àrabs en ruta, el programa itinerant de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya. En acabar, hi haurà un col·loqui al vestíbul del Teatre. Tot plegat comença aquesta nit, a les 21:00h, a l’equipament municipal.

https://twitter.com/cineclubadler/status/935817921879781376

spot_img

El + Vist