4.9 C
Lloret de Mar

La ciutadania veu amb bons ulls la reforma horària, malgrat les dificultats

Als incrèduls i als pessimistes, Fabian Mohedano els recorda que també hi havia molta incredulitat i pessimisme quan es va començar a elaborat la llei antitabac.

Xerrada de Fabian Mohedano
Xerrada de Fabian Mohedano

Darreres Notícies

“Sopar més tard de les nou de la nit és tan desastrós com tenir colesterol”. Així de contundent ha estat Fabian Mohedano, diputat de Junts pel Sí, a la xerrada que ha fet aquest dilluns a la tarda al centre cívic del Rieral per presentar el projecte de la Reforma Horària que el Parlament de Catalunya preveu impulsar al llarg del 2017 i 2018.

De fet, el que anomenen ‘moment zero’ està previst per al setembre del 2018. Serà el moment en què es preveu que la nova llei es pugui aplicar al cent per cent i, per tant, que tots els sectors ja apliquin els nous horaris.

Segons Mohedano, el més important de tot plegat és aconseguir conscienciar la població sobre la importància del son i recuperar els horaris de menjar (esmorzar abans de sortir de casa, dinar entre la una i les tres i sopar entre les set i les nou per poder anar a dormir a les deu). Tot plegat, assegura que millorarà molt la salut dels catalans. Per aconseguir tot el canvi horari, caldrà treballar en diferents àmbits, sobretot en l’educatiu i el laboral.

Els assistents a la xerrada valoren de manera positiva els avantatges que implicarà la reforma horària, tot i que coincideixen en apuntar que serà difícil aconseguir el canvi d’hàbits desitjat, sobretot en el sector comercial i sobretot en una destinació turística com Lloret.

Als incrèduls i als pessimistes, el diputat els recorda que també hi havia molta incredulitat i pessimisme quan es va començar a elaborat la llei antitabac, però avui en dia ja s’ha aconseguit canviar els hàbits dels fumadors en molts aspectes.

Recordem que dijous 3 de novembre es farà un taller perquè els veïns puguin resoldre dubtes i fer aportacions sobre la reforma horària. Començarà a dos quarts de cinc de la tarda al centre cívic del Rieral i està obert a tothom.

spot_img

El + Vist