8.2 C
Lloret de Mar

La Colla Gegantera denuncia que reben oberts els sobres per ‘sospites’ de l’1-O

L’entitat forma part de la Taula de Forces Polítiques i Socials de Lloret, favorable a la independència de Catalunya.

La Colla Gegantera de Lloret, en la Festa del SÍ, dissabte passat
La Colla Gegantera de Lloret, en la Festa del SÍ, dissabte passat

Darreres Notícies

La Colla Gegantera de Lloret denuncia que les seves comunicacions internes han estat vulnerades i sospiten que és a causa de les actuacions que duu a terme l’Estat espanyol per impedir l’1 d’Octubre. Recordem que l’entitat forma part de la Taula de Forces Polítiques i Socials de Lloret, que donen suport al referèndum i a votar sí a la independència de Catalunya.

servicios profesionales jimenez

El passat cap de setmana, la colla gegantera va rebre dos sobres amb informacions per a l’entitat, que havien estat oberts i posteriorment precintats amb cinta adhesiva. Una situació que, segons ells, mai abans no havia passat. Un membre de l’agrupació, Albert Santiago, diu que “totes aquelles comunicacions internes que són privades no poden ser vulnerades. Ens han obert una documentació i hi pot haver revelació de secret”. Assenyala que “en aquest cas, era una documentació bancària, que ja aprofito per dir que no tenim res a amagar, i l’altra sobre era informació general sobre el món geganter”. Des de l‘entitat, no han iniciat cap acció legal, ja que, segons ells, no prosperaria. En aquest sentit, han fet una crida per posar els fets en coneixement de la ciutadania.

A banda d’això, des de la colla també han volgut denunciar de manera pública que la setmana passada van tenir el seu compte de Facebook tancat durant 48 hores. Durant aquest temps, des de la mateixa xarxa social, se’ls va requerir informació sobre l’agrupació. L’explicació que van rebre és que el contingut que transmetien no es corresponia amb el que representa l’entitat.

D’altra banda, pel que fa a la Federació de Colles de Gegants, Albert Santiago explica que “en aquests moments l’Agrupació de Colles Geganteres no està intervinguda, però els hi tenen l’ull a sobre i els hi ha fet arribar una notificació sobre un control i possiblement, en un futur, pot acabar passant com a les colles castelleres”, que tenen els comptes bancaris intervinguts.

Pel que fa a la celebració del referèndum del pròxim 1 d’octubre, des de la colla gegantera s’han posicionat a favor i han participat en les mobilitzacions que s’han fet per demanar el vot favorable a la independència. Des de l’entitat consideren que s’ha de protegir les institucions per tal de defensar la identitat de Catalunya. Pel que fa a l’1 d’octubre, Albert Santiago creu que es podrà dur a terme la votació.

spot_img

El + Vist