11.4 C
Lloret de Mar
Xarxes soacials

Com fer un ús segur i adequat de les xarxes socials

Xarxes soacials

Darreres Notícies

Els adolescents dominen a la perfecció Internet i les xarxes socials, però sovint no en fan un ús prou adequat. És a dir, no prenen mesures de precaució, pel que fa a la privacitat de les dades i de la informació que comparteixen a través de Facebook, per exemple.

Això han detectat els responsables d’un projecte de recerca, que duu a terme la Universitat Ramon Llull. La iniciativa va néixer per a investigar l’addició a internet i s’ha ampliat en l’aspecte de la prevenció. En aquest sentit, fan tallers per a recollir dades entre joves sobre l’ús real de les xarxes socials. També ofereixen xerrades, que la que fan aquesta tarda, a Lloret.

La directora del projecte, Úrsula Oberst, assenyala que les xarxes en si no són un problema. Sí que ho és un ús inadequat de part dels adolescents. “Se’ls considera nadius digitals, en saben molt, a vegades més que pares i mestres, però això no vol dir que en facin un ús segur i saludable”, matisa.

La xerrada que ofereixen avui a la vila va adreçada a pares i a mestres. Se’ls explicarà com es fa servir Facebook i la resta de xarxes socials. Un dels objectius és tenir la privacitat degudament configurada, per evitar riscos. Una altra finalitat és pensar bé en les conseqüències abans de publicar una informació, dada o arxiu. “Els adolescents no són conscients que quan comparteixen una foto amb un amic a Internet, per exemple d’un mateix en banyador o biquini, aquesta es pot agafar i repartit, i no tens control de què es fa amb la imatge”, exposa.

Segons Úrsula Oberst, un ús inadequat d’Internet pot generar problemes greus de privacitat per a l’usuari o fins i tot derivar en el ciberbullying, l’assetjament sistemàtic de companys de classe a través de les xarxes socials. Conclou que aquestes problemàtiques són més comunes que no pas l’addició a Facebook i d’altres plataformes.

Davant d’aquesta situació, el missatge que donen és que els adolescents han de participar, sempre deforma segura i amb coneixement, de les xarxes socials. Ho argumentaran en una xerrada, aquest dimarts, a partir de les 5, a l’institut Ramon Coll i Rodés.

spot_img

El + Vist