7.3 C
Lloret de Mar

En Comú Podem és la força guanyadora a Lloret, seguida del PSC

A continuació hi ha el PPC, C's, ERC i CDC.

Col·legi Esteve Carles, aquest diumenge
Col·legi Esteve Carles, aquest diumenge

Darreres Notícies

En Comú Podem ha guanyat les eleccions d’aquest diumenge a ‪Lloret de Mar, amb el 22’22% dels vots (2.539 persones). Els segueix el PSC amb el 19’67% (2.248 electors). I a certa distància trobem el PPC (15%, 1.714 vots), Ciutadans (13’60%, 1.554 vots), ERC (13’26%, 1.515 vots) i finalment CDC (12’96%, 1.481 vots).

servicios profesionales jimenez

Les opinions dels portaveus lloretencs

Xavier Rodríguez Pacios, d’En Comú Podem, està molt satisfet que a Lloret hagi guanyat aquesta formació per segona vegada, tot i que lamenta que no sigui la tònica del conjunt de l’Estat. Des del PSC, Francisco Pastor considera que els resultats fan evident que a Lloret la majoria de la població és d’esquerres, però no és independentista. Una valoració positiva també la fa José Sepúlveda, del PPC, que remarca que la formació ha pujat en nombre de vots a la vila, igual que a la major part de l’Estat. Els que fan una valoració més negativa dels resultats electorals d’aquest diumenge són els membres de C’s; Jaime Muzas lamenta que s’hagin perdut tants vots, però assegura que la formació seguirà treballant per tornar a pujar i remarca que Lloret és un dels municipis on C’s ha obtingut un millor resultat d’arreu de les comarques gironines. També hem recollit la valoració de Jordi Orobitg, d’ERC, que, tot i que la formació ha passat de ser la sisena a ser la cinquena força més votada a Lloret en les eleccions generals, reconeix que el resultat no els satisfà gaire. Per la seva banda, Albert Robert, de CDC, també lamenta que hagin baixat.

L’altra dada a destacar és la participació. Aquest 26 de juny ha estat del 59%, és a dir, hi han participat 11.537 persones. Aquesta xifra suposa 4,5 punts per sota que al 2015. L’abstenció ha estat del 41%, mentre que s’han comptat 109 vots nuls i 89 en blanc. Tots els partits coincideixen en què l’abstenció és un problema, però estan satisfets que finalment la davallada no fos tan forta com es preveia que seria a primera hora de la tarda.

La jornada d’aquestes ‪eleccions a les Corts Generals s’ha desenvolupat amb normalitat. I cal afegir que tant a Lloret com al conjunt de Catalunya ha guanyat el mateix partit, En Comú Podem, amb pocs canvis respecte als comicis del 2015, tot i que en el conjunt de l’Estat ha guanyat el PP, que de fet ha estat el més beneficiat de la repetició de les eleccions.

També cal apuntar que, segons els resultats d’ahir, l’exalcalde lloretenc Romà Codina -que anava de número 3 a la llista de CDC al Senat per Girona- finalment no ha sortit escollit.

spot_img

El + Vist