14.6 C
Lloret de Mar

Convertir Lloret en una destinació ‘ecofriendly’, repte dels universitaris que analitzen la vila

És un dels reptes que van debatre ahir a la vila un grup d’estudiants universitaris, en el marc del projecte internacional sobre la transició cap a una economia baixa en carboni.

Seminari d'ahir
Seminari d'ahir

Darreres Notícies

Com convertir Lloret en una destinació ecofriendly, és a dir, més sostenible amb el medi ambient. Aquest és un dels reptes que van debatre ahir a la vila un grup d’estudiants universitaris, en el marc del projecte internacional sobre la transició cap a una economia baixa en carboni.

A fi de copsar els reptes i oportunitats d’aquesta transició, els alumnes participants -de les universitats de Girona, Polònia i Finlàndia- s’han basat en dos municipis i un d’elles és Lloret. La setmana passada van fer-hi el treball de camp i ahir un seminari amb experts.

Plegats van debatre sobre com ha de ser el futur de Lloret, tenint en compte la seva realitat de destí turístic massiu de sol i platja. Els experts recomanen, entre d’altres, potenciar els vehicles elèctrics, instal•lar energies renovables als hotels com la solar o bé retornar els envasos d’un sol ús.

En aquest darrer cas, es tracta d’un sistema que els establiments de restauració fan servir a Finlàndia, que es calcula que podria fer augmentar i molt el reciclatge, segons un dels participats, Àngel Zornoza.

Segons els universitaris, si es tiren endavant tots aquests reptes, Lloret seria un destí millor des d’un punt de vista sostenible i això podria ser un reclam més per als turistes.

El seminari d’aquest dilluns es va centrar en aspectes com la sostenibilitat, la mobilitat, l’educació ambiental o el canvi climàtic. El proper dijous es presenten les propostes que Lloret hauria d’adoptar en el futur per dur a terme la transició cap a una societat més baixa en carboni.

spot_img

El + Vist