8.2 C
Lloret de Mar

C’s vol que es retiri de l’Ajuntament la pancarta que demana la llibertat per als presos polítics

El govern local respon que la demanda de llibertat per als presos polítics és majoritària al ple de l’Ajuntament i només estan exercint el seu dret a opinar i expressar-se.

Aquests dies, la pancarta queda tapada per la decoració de la Festa Major de Sant Romà
Aquests dies, la pancarta queda tapada per la decoració de la Festa Major de Sant Romà

Darreres Notícies

C’s vol que es retiri de la façana de l’Ajuntament la pancarta que demana la llibertat dels presos polítics. El regidor Jaime Muzas reconeix que hi ha molts partidaris a tenir penjada aquesta pancarta a la Casa de la Vila, però la demanda no representa la totalitat dels veïns de Lloret.

servicios profesionales jimenez

El grup municipal ha denunciat la situació davant la Delegació del Govern a Catalunya perquè obligui el consistori a retirar la pancarta. En cas que no ho faci, la formació vol que es porti la negativa municipal a les autoritats judicials. Això, però, serà la delegació del govern qui ho decideixi.

Segons Jaime Muzas, Ciutadans defensa la “imparcialitat de les institucions” i ha assenyalat la necessitat de “construir un nou projecte per a Catalunya a partir de les eleccions del 21D i les municipals del 2019”. Finalment, el regidor ha fet una crida per evitar els sectarismes perquè, diu, només condueixen a la confrontació.

Per la seva banda, el regidor del govern Jordi Orobitg (ERC), que exercia d’alcalde accidental el dia que es va acceptar penjar la pancarta a petició del CDR de Lloret (Comitè de Defensa de la República), respon que la demanda de llibertat per als presos polítics és majoritària al ple de l’Ajuntament i només estan exercint el seu dret a opinar i expressar-se.

Tot i així, Jordi Orobitg és conscient que aviat la delegació del govern els demanarà que retirin la pancarta. Cal afegir que aquests dies de Festa Major la pancarta està tapada (tal com es veu a la fotografia), fins dilluns vinent.

 

L’equip de govern no preveu trencar el pacte

D’altra banda, el regidor portaveu d’ERC ha parlat sobre el pacte de govern entre CDC, PSC i ERC. Cal dir que arreu de Catalunya s’estan trencant molts governs pel suport que els socialistes han donat a l’aplicació de l’article 155. Jordi Orobitg afirma que la relació a nivell municipal és molt bona i que, de moment, no preveuen trencar l’acord. Tot i així, el regidor ha reconegut que la conveniència de mantenir aquests pactes s’ha plantejat en seu partit.

spot_img

El + Vist