13.4 C
Lloret de Mar

Demanen entre 2 i 4 anys de presó per als lladres de la joieria Grau

Els tres lladres, empresonats des dels fets a l'octubre, es van asseure ahir al banc dels acusats i van reconèixer els fets.

La joieria, el dia dels fets
La joieria, el dia dels fets

Darreres Notícies

El fiscal demana quatre anys de presó per als lladres que l’octubre passat van intentar robar a la joieria Grau fent-se passar per cecs i invàlids. La defensa rebaixa la petició a dos anys, perquè assenyala que no ha quedat demostrat que s’enduguessin set rellotges.

Segons publica el Punt Avui, el jutjat penal número 2 de Girona va asseure ahir al banc dels acusats els sospitosos, tres homes procedents de l’est d’Europa i que estan empresonats per aquest robatori. Hi ha un quart implicat a qui no s’ha pogut detenir. Els acusats van reconèixer els fets, però van dir que tan sols va ser un intent, que no van poder sostreure res de l’establiment.

Però l’amo de l’establiment assegura que es van endur set rellotges de gran valor i per això el fiscal sol•licita una pena de quatre anys de presó per robatori amb violència consumat. En canvi, els advocats de la defensa sostenen que es tracta d’un intent de robatori, i sol•liciten com a màxim una pena de dos anys. Segons la defensa, ningú va veure com els lladres s’enduien aquests set rellotges que suposadament es van sostreure, i ni tan sols les càmeres de seguretat ho van captar.

El diari recorda que els fets pels quals van ser jutjats ahir van tenir lloc el 13 d’octubre, a dos quarts d’onze del matí, a la joieria del número 22 del carrer Sant Romà. Primer van entrar en escena dos dels investigats: un d’ells anava amb cadira de rodes i un altre l’empenyia. El tercer i el quart, que semblava que estaven al marge, van entrar al darrere: un es feia passar per cec i l’altre, per l’acompanyant. Però, un cop a l’interior, es van treure les caretes d’actor i van començar a destrossar els vidres de les vitrines amb martells. Els cops se sentien des del carrer. Durant els fets es va produir una batussa entre els delinqüents, el vigilant de seguretat i un testimoni, d’origen francès, que també hi va col•laborar. Una de les empleades va arribar a buidar un extintor per reduir la visibilitat dels assaltants. El guarda finalment va poder bloquejar la porta, però no va poder evitar que un dels lladres fugís.

El fets van passar en només 43 segons. Un vianant va sentir crits i cops dins la joieria i va trucar a la central de la Policia Local per informar dels fets. Des de la comissaria es va donar l’avís a totes les patrulles i el primer vehicle policial va arribar a l’establiment en menys d’un minut.

L’operació va acabar amb la Policia Local detenint els tres homes, originaris de l’est d’Europa i que s’allotjaven en un hotel de Lloret. La investigació va concloure que formaven part d’un grup organitzat de delinqüència itinerant, que actuen en punts diversos, ja que es desplacen amb facilitat. Els lladres duien esprais de defensa per amenaçar els treballadors i maces per trencar les vitrines. Mai no es va poder detenir el quart implicat, que continua en parador desconegut.

spot_img

El + Vist