13.2 C
Lloret de Mar

Desarticulen una xarxa que obligava dones nigerianes a prostituir-se a Lloret i altres llocs

La policia espanyola ha desmantellat una organització que explotava sexualment dones nigerianes a diferents punts de l'Estat.

Un registre portat a terme en el marc de la investigació
Un registre portat a terme en el marc de la investigació

Darreres Notícies

La policia espanyola ha desmantellat una xarxa que explotava sexualment dones nigerianes a diferents punts de l’Estat i també amb ramificacions a Noruega i Bèlgica. Entre els llocs on operava el grup hi ha Lloret de Mar i Bilbao, segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

En total hi ha quatre detinguts i s’ha alliberat cinc víctimes a les quals obligaven a exercir la prostitució. Els responsables de la xarxa les amenaçaven amb rituals de vudú. Les investigacions, en col·laboració amb altres policies europees, van començar quan la policia es va assabentar de la situació d’una de les dones explotada per la xarxa.

Els responsables de l’entramat exercien un estricte control sobre les dones a les quals exigien pagar un elevat deute, que oscil·lava entre 50.000 i 60.000 euros, en concepte de despeses de viatge des de Nigèria, que els era impossible saldar.

Les joves eren captades al seu país d’origen mitjançant promeses falses de feina a Europa i, una vegada en la seva destinació, eren obligades a exercir la prostitució mitjançant amenaces, extensibles en alguns casos als seus familiars.

spot_img

El + Vist