27.2 C
Lloret de Mar
C's, al ple d'ahir

Desestimada la moció de C’s per modificar el reglament municipal per a l’ús del castellà

La formació volia que tots els documents públics estiguin traduïts al castellà per si algú els vol en aquesta llengua. Cap grup va donar-hi suport, perquè asseguren que si algú vol atenció en castellà, ja se li ofereix.

C's, al ple d'ahir

Darreres Notícies

Desestimada la moció de C’s, que proposava instar la modificació del reglament municipal per ampliar l’ús de la llengua castellana a l’administració. Els grups municipals han exposat que, a dia d’avui, qualsevol ciutadà que demani ser atès en castellà a l’administració municipal, sempre és atès en castellà, tant si és per escrit o de manera oral. El portaveu del partit a la vila, Jordi Hernández, ha volgut fer un aclariment perquè creu que la resta de grups no han entès la moció.

Hernández ha lamentat, sobretot, que el regidor Jordi Orobitg els convidés a acudir als jutjats. El portaveu d’ERC, però, ho nega i va insistir en què sempre que algú vol la documentació en castellà, se li concedeix.

Cap grup, excepte C’s, va donar suport a la moció. El mateix que va passar amb la moció d’ELLSSP, que només va rebre el seu propi vot favorable. El grup pretenia exigir a la Generalitat que incrementi la despesa en salut per reduir les llistes d’espera i posar fi a la situació d’emergència en què, segons la formació, es troba la sanitat pública a Girona i Catalunya. La resta de grups han apuntat que controlar la sanitat pública no és competència de l’Ajuntament i el Consistori no pot saber amb certesa quines són les necessitats dels centres sanitaris.

spot_img

El + Vist