4.6 C
Lloret de Mar

Desestimades les al·legacions a les ordenances fiscals en un ple extraordinari i urgent

Això permetrà a l'equip de govern poder publicar les ordenances del 2017 al BOP abans que acabi l'any i, per tant, que les noves taxes i impostos entrin en vigor.

Ple extraordinari i urgent
Ple extraordinari i urgent

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha desestimat les al•legacions presentades a les ordenances fiscals. Després d’un curt debat, tots els grups excepte el MILLOR han votat a favor de desestimar les al•legacions presentades a les ordenances fiscals del 2017. L’equip de govern ha decidit fer-ho en un ple extraordinari d’urgència aquest dissabte per tenir marge suficient de publicar al BOP les taxes i impostos municipals de l’any que ve abans que acabi el 2016. Si no fos així, es prorrogarien les ordenances d’enguany i, el principal perjudici, seria l’elevat increment de l’IBI. Un fet que han recordat CDC, ERC i el regidor no adscrit.

servicios profesionales jimenez

El MILLOR ha estat l’únic favorable a les al•legacions dels gremis d’hotelers i de locals d’oci nocturn i, per tant, ha votat en contra de desestimar-les. Els primers demanaven que no s’incrementi la taxa de recollida d’escombraries en un 25% als hotels i en un 100% als habitatges d’ús turístic (HUTs); el principal grup de l’oposició argumenta que no es pot demostrar de cap manera que un habitatge d’ús turístic generi més deixalles que un habitatge normal i està convençut que els associats obtindran la raó dels tribunals si acudeixen a la justícia.

Pel que fa als locals d’oci nocturn, els agremiats han presentat una al•legació a la taxa del clavegueram que es manté igual que el 2016; els propietaris d’aquests establiments consideren que paguen més del que haurien i el MILLOR els dóna la raó, tot i que la resta de grups municipals han criticat que els empresaris l’únic que volen és reduir despeses. El representant del sector és, precisament, Richard Bentham, que és regidor del MILLOR i que ha seguit el ple des de les cadires del públic, en no poder participar ni del debat ni de la votació per estar directament vinculat amb el punt.

ICV – EUiA ha acabat votant que sí a la desestimació de les al•legacions, però ha insistit en què amb això la coalició no està donant suport a les ordenances fiscals. Els ecosocialistes consideren que l’increment de l’IBI encara és massa elevat, malgrat que l’equip de govern ha baixat el gravamen perquè no sigui tan fort com el preveu l’Estat. ICV – EUiA també ha criticat que les al•legacions s’hagin hagut de resoldre en un ple extraordinari i urgent, el primer que el grup recorda a Lloret de Mar, per una manca de previsió de temps del Govern municipal en presentar les ordenances al ple. En aquest sentit, ha demanat que l’any que ve es faci a principis d’octubre per tenir més marge.

C’s també ha donat el seu vistiplau a desestimar les al•legacions, però lamenten el poc temps que han tingut per estudiar-les. El grup ha aprofitat per recordar que estan a favor de les ordenances fiscals en general, tot i que veuen malament com es planteja la taxa d’escombraries, perquè creuen que es fa servir un criteri massa objectiu, tenint en compte els metres quadrats dels habitatges i no la quantitat de brossa real generada. I també han demanat que de cara a l’estiu hi hagi inspeccions i sancions als HUTs que incompleixin la normativa.

El PSC i ELLSSP no han fet ús del seu torn de paraula. A tall d’anècdota, afegir que la regidora Mònica Cunill no ha pogut assistir al ple perquè acaba de ser mare.

spot_img

El + Vist