15.1 C
Lloret de Mar

Els desperfectes dels temporals a Lloret pugen a uns 100.000 euros

És la primera estimació que han fet els serveis tècnics municipals. El Consistori arreglarà el passeig el més ràpid possible i, després, reclamarà els diners a Costes de l'Estat.

La platja, aquest migdia
La platja, aquest migdia

Darreres Notícies

Segons la primera estimació que ha fet l’Ajuntament, els desperfectes que han ocasionat els temporals marítims pugen a 100.000 euros. Ho ha apuntat el regidor de Serveis Turístics, Jordi Orobitg, que ha explicat que aquesta despesa ha d’anar a càrrec de Costes. Tot i així, per agilitzar les actuacions i poder tenir el passeig arreglat com abans millor, el Consistori es farà càrrec del cost i després reclamarà al Govern central.

Aquesta xifra és una estimació inicial feta pels tècnics municipals i caldrà sumar-hi, si arriba el cas, els moviments de sorra necessaris perquè la platja tingui un bon aspecte. Tot i així, el regidor recorda que els moviments de sorra sempre es fan a última hora perquè encara poden haver-hi nous temporals que la recol·loquin de manera natural.

El que sí que està estudiant el Consistori és com millorar la seguretat de la platja de Lloret en cas de temporal.

 

D’altra banda, pel que fa a les platges, l’Ajuntament té previst renovar les instal·lacions públiques i millorar-ne l’accessibilitat abans que comenci la nova temporada de bany. Es faran actuacions a la zona de bany adaptat, la zona esportiva, els mòduls dels miniclubs, de salvament i de socorrisme i les torretes de vigilància, entre altres coses.

Segons Jordi Orobitg, es tracta d’una de les actuacions incloses dins el Pla Operatiu de Turisme, que puja a 800.000 euros, però compta amb una subvenció de la Generalitat de 400.000 euros.

A més a més, el consistori ja ha fet públic el plec de clàusules per poder obtenir, a través d’un concurs públic, l’autorització per explotar un dels serveis a les platges aquesta temporada 2017 i prorrogable fins a l’any 2020. El més destacat és que en els casos dels mòduls es tindrà en compte l’estètica.

 

Els interessats en consultar el plec de clàusules, poden trobar-lo a la secció del Perfil del contractant de la pàgina web de l’Ajuntament o bé s’han d’adreçar a la Casa de la Vila.

spot_img

El + Vist