20.1 C
Lloret de Mar
Dea al costat de la Casa de la Cultura

Dipsalut organitza un curs per ensenyar a fer servir els desfibril·ladors (DEA)

El curs de Dipsalut, que és gratuït, es farà el 16 de març, al centre cívic del Rieral. Cal inscripció prèvia.

Dea al costat de la Casa de la Cultura

Darreres Notícies

Dipsalut organitza un curs per ensenyar a fer servir els desfibril·ladors que hi ha instal·lats arreu del municipi. De fet, l’organisme de la Diputació de Girona fa diverses sessions formatives al llarg de l’any per fomentar l’ús d’aquests aparells i ensenyar, també, primers auxilis.

Pau Batlle, cap de l’àrea de Promoció de Dipsalut, remarca que els desfibril·ladors són aparells molt fàcils d’utilitzar i poden salvar la vida a algú que pateix un atac de cor. Als carrers de Lloret hi ha 13 aparells desfibril·ladors, que permeten fer una descàrrega elèctrica a aquella persona que pateix un atac de cor.

Els aparells, anomenats DEA, estan ubicats a la via pública, amb la idea que el pugui fer servir qualsevol persona que estigui al carrer. Amb el curs que organitza Dipsalut es pretén fer perdre la por als ciutadans. I conscienciar de la importància que ha d’actuar el més ràpid possible.

Cal aclarir, però, que Lloret disposa de més aparells d’aquest tipus. Aquests són mòbils i els fan servir els efectius de la Policia Local, de Protecció Civil o bé els socorristes de la platja a l’estiu. Es calcula que en total a la vila hi ha prop d’una trentena de desfibril·ladors, a banda dels que també n’hi ha als equipaments esportius, en hotels i altres establiments.

El curs de Dipsalut, que és gratuït, es farà el 16 de març, al centre cívic del Rieral. Cal inscripció prèvia. El termini s’ha obert fa uns dies. Per apuntar-s’hi, cal omplir la sol·licitud al web de Dipsalut. El curs es recomana a tot tipus de persones i perfils.

spot_img

El + Vist