28.4 C
Lloret de Mar
Dolors Aleu

Dolors Aleu serà la protagonista dels Dijous de l’Aurora el Dia Internacional de la Dona

L'Aurora farà una xerrada per exposar els motius de la vaga feminista convocada pel mateix 8 de març i després es projectarà un reportatge sobre la figura de Dolors Aleu.

Dolors Aleu

Darreres Notícies

En el que portem d’any, aquest 2018, ja han mort 9 dones per violència de gènere a Espanya. Mentre que el 2017 l’Estat va tancar el nombre de feminicidis amb 99 dones mortes per part d’homes.

Una altra xifra és que la mitjana de diferència dels sous entre els homes i les dones és del 23%, o bé que el 100% de les dones refugiades pateixen violència de gènere, segons dades oficials.

Aquest any, el 8 de març es convoca totes les dones del món a una vaga feminista, i per primera vegada també en l’Estat espanyol.

A banda de les manifestacions que hi haurà a diferents ciutats i de les aturades, de 24 hores o parcials, que convoquen els sindicats, aquí a Lloret de Mar, els actes d’aquest dijous, 8 de març, els organitzen les dones de l’Aurora. Precisament, aquest dijous, l’entitat munta una xerrada per donar a conèixer els motius de la vaga feminista. L’acte, que tindrà lloc a la Casa de la Cultura, començarà a dos quarts de set de la tarda.

Tot seguit, es projectarà el capítol d’una sèrie de dones destacades a la història centrat en la figura de la doctora Dolors Aleu. Hi serà present la besnéta, Loles Cuyás, que exposarà algunes anècdotes que criden l’atenció sobre les dificultats que va tenir la doctora Aleu per estudiar Medicina. Els problemes van durar durant la carrera i també un cop acabada. Després, va poder exercir durant 25 anys a Barcelona.

Dolors Aleu va ser la primera llicenciada i doctorada en Medicina a tot l’Estat. La besnéta lamenta que quan va morir es van fer desaparèixer tots els seus documents i avui en dia molts aspectes de la seva vida han quedat en l’oblit.

De cara al dissabte, dia 10, al teatre s’hi representa l’obra Barbes de Balena, sobre la vida de la doctora. Es farà una postfunció amb les actrius.

spot_img

El + Vist