12.5 C
Lloret de Mar

Donar segells als establiments amb horaris més “humans”, proposta per a la Reforma Horària

És una de les propostes que han fet els participants al taller que s'ha fet aquest dijous a Lloret per debatre la reforma horària que vol implantar la Generalitat a partir del 2018.

Taller sobre la Reforma Horària
Taller sobre la Reforma Horària

Darreres Notícies

Amb la finalitat de compactar els horaris laborals i disposar de més temps lliure, s’ha fet aquest dijous a Lloret el debat sobre la Reforma Horària de la Generalitat. Els assistents han treballat diferents objectius per assolir en àmbits com l’empresa, comerç, educació, administració, mobilitat, cultura i oci.

En el cas concret de l’eix de l’empresa, es tracta de treballar per assolir objectius com compactar els horaris laborals, flexibilitzar la jornada de treball i aconseguir unes organitzacions més productives.

S’han fet propostes com establir ajudes fiscals per part dels municipis i donar segells als establiments que estiguin regits per horaris més ‘humans’, o bé que a l’hivern el petit comerç faci horari més compactat.

Qui no hagi pogut assistir-hi, també pot fer la seva aportació a través del portal d’internet participa.gencat.cat.

Recordem que la Iniciativa per la Reforma Horària pretén establir el setembre del 2018 com a moment zero, és a dir, el moment en què es començarà a desplegar la nova reforma horària.
Fins al moment, hi ha diferents eixos desplegats: el Procés Participatiu complementa la Llei del Temps que s’està redactant al Parlament i les taules quadrangulars de negociació que s’estan fent amb agents socials i econòmics.

spot_img

El + Vist