14.7 C
Lloret de Mar

Eduard Coloma, exregidor d’ERC, diu que es va escalfar fent d’oposició

Coloma argumenta que va acusar Crespo de no ser transparent perquè va fer d'oposició, però assegura que si hagués tingut proves que hi havia tractes de favor ho hauria denunciat.

Crespo i el seu advocat
Crespo i el seu advocat

Darreres Notícies

L’exregidor d’ERC Eduard Coloma argumenta que es va escalfar com a membre de l’oposició en denunciar l’opacitat de l’alcalde Crespo el 2009 i assegura que si hagués tingut proves que es feia tracte de favor ho hauria denunciat. Coloma va declarar ahir, com a testimoni, al TSJC en el judici del cas Clotilde.

servicios profesionales jimenez

Segons el Diari de Girona, Anticorrupció considera “radicalment il•legal” l’acord aprovat l’abril del 2009 pel ple que va concedir una bonificació del 50% de la quota de l’impost sobre construccions en el seu projecte urbanístic a la plaça de toros. En aquell moment, ERC va votar en contra d’aquesta concessió al•legant, segons l’acta del ple, que s’havia acordat aquesta mesura “no per l’interès públic, sinó per altres històries”. En ser preguntat ahir al judici, l’exregidor va ser evasiu i va dir que no recorda el context “exacte” de la seva intervenció, tot i que reconeix que el seu posicionament era únicament polític i que es va escalfar en el seu paper d’oposició a l’alcalde. En aquest sentit, Coloma va afegir que si hagués tingut proves d’un tracte de favor, ho hauria denunciat.

Per la seva banda, l’actual portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, que va ser qui va denunciar Crespo davant la Guàrdia Civil el 2011, va insistir davant el tribunal que aquesta bonificació del 50% no obeïa a l’”interès públic”. I va recordar que ja va denunciar en el seu butlletí que veia tracte de favor de l’alcalde al presumpte mafiós rus Andrei Petrov.

Ahir també va comparèixer com a testimoni un exempleat d’una agència de viatges a la qual Petrov comprava els bitllets per anar a Rússia. L’home va reconèixer que el suposat mafiós li va demanar que facturés uns bitllets que va comprar per a Crespo i altres de l’equip municipal sense que ell sortís que havia pagat.

I un dels propietaris de la immobiliària Rosa d’Estiu que va patrocinar durant dos anys l’equip de futbol, va reconèixer que el llavors regidor d’Urbanisme Josep Valls (CiU) -també imputat i l’aleshores president del club- li va dir que no es preocupés per unes obres que feien a la localitat, on havia comprat un antic hotel per rehabilitar-lo i vendre’l com a pisos.

El tresorer del club d’hoquei que presidia l’imputat Joan Perarnau, va dir que l’empresa de Petrov els va fer aportacions que anaven a despeses mensuals i no als directius ni a Crespo o Valls.

spot_img

El + Vist