10.3 C
Lloret de Mar

El Gran Recapte d’Aliments se celebra aquest divendres i dissabte

Sempre es feia al juliol, però la manca d'aliments ha obligat a Càritas a avançar-ho.

Gran Recapte a Lloret
Gran Recapte a Lloret

Darreres Notícies

Aquest divendres i dissabte hi ha Gran Recapte d’aliments a Lloret. La cita d’estiu, que es du a terme des de fa quatre anys, sempre s’havia fet al juliol, però aquest any s’ha hagut d’avançar al juny, perquè no hi ha aliments suficients per poder cobrir tota la demanda. En el cas de Lloret, el servei compta ara amb 655 famílies usuàries; una xifra que, segons Lucía Echegoyen, de Càritas Lloret, és esfereïdora.

servicios profesionales jimenez

Echegoyen ha argumentat que el 2014, a Lloret, es van recaptar, entre els dos grans recaptes, un total de 27 tones d’aliments, a les quals s’hi sumen les 4 tones que entrega el Banc d’Aliments; però cada dia el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) reparteix una tona. Per tant, no hi ha prou oferta per cobrir tota la demanda.

Per això, sota el lema La fam no fa vacances, aquest divendres i dissabte hi haurà una seixantena de voluntaris recollint productes als supermercats Mercadona, Caprabo i al Bon Preu del Rieral. Des de Càritas demanen productes que puguin complementar la cistella bàsica, com ara xocolata o oli d’oliva; i afegeixen que la pasta que s’aporti no siguin macarrons, perquè hi hagi varietat. Càritas també demana que s’aportin productes d’higiene, com el sabó.

Qui vulgui fer-se voluntari per al Gran Recapte, ha de contactar amb Càritas a través de la pàgina web o bé al telèfon 972 37 32 78.

spot_img

El + Vist