17.2 C
Lloret de Mar

El judici del cas Clotilde començarà el 3 de juny al TSJC

Al banc dels acusats s'hi asseuran el diputat de CiU i exalcalde Xavier Crespo, l'exregidor d'Urbanisme Josep Valls i l'empresari rus Andrei Petrov.

Crespo surt del Palau de Justícia el dia que va declarar
Crespo surt del Palau de Justícia el dia que va declarar

Darreres Notícies

Ja hi ha data per al judici del cas Clotilde. La previsió és que se celebri entre el 3 i el 15 de juny al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

servicios profesionales jimenez

Tal com explica l’Agència Catalana de Notícies (ACN), en el judici s’asseuran al banc dels acusats el diputat de CiU al Parlament i exalcalde de Lloret Xavier Crespo, l’exregidor d’Urbanisme Josep Valls i l’empresari rus vinculat a la màfia Andrei Petrov.

La Fiscalia Anticorrupció acusa Crespo d’un delicte continuat de suborn passiu i un altre de prevaricació per la seva presumpta implicació en el cas Clotilde, una suposada trama que hauria beneficiat un empresari rus a canvi de regals i donatius. El fiscal li demana dos anys i mig de presó i 17 d’inhabilitació pels delictes de suborn i prevaricació. A més, també li reclama una multa de 831.600 euros.

Pel que fa a altres acusats, en el seu escrit la fiscalia demana dos anys i tres mesos de presó i 16 anys i mig d’inhabilitació per a Valls i dos anys de presó per a Petrov. Els fiscals acusen Crespo i Valls d’haver demanat i acceptat suborns per part de l’empresari rus a canvi de beneficis fiscals per a l’empresa DDC en les obres relacionades amb la urbanització de l’antiga plaça de toros. En el cas de Petrov, així com dels altres dos acusats, que són l’arquitecta Pilar Gimeno i l’expresident del Club Hoquei Lloret Joan Lluís Perarnau, els fiscals els consideren cooperadors necessaris. També acusa a Crespo i Valls d’autors d’un delicte continuat de prevaricació i a Petrov i Gimeno d’inductors del mateix delicte. Per a Perarnau demana dos anys de presó i nou d’inhabilitació, mentre que per a Gimeno la petició és de dos anys i un mes de presó. La multa és la mateixa per a cadascun dels cinc acusats: 831.600 euros.

També es demana la mateixa multa per a l’empresa de Petrov DDC, així com que els quatre principals acusats paguin solidàriament els 133.754 euros de perjudici que va tenir l’Ajuntament de Lloret.

En canvi, la fiscalia demana el sobreseïment parcial i provisional per al cunyat i mà dreta de Petrov, que el TSJC va confirmar, així com per a dos empresaris vinculats amb el cas.

Per al judici oral la fiscalia demana l’interrogatori de nombrosos guàrdies civils i una quinzena d’empresaris i persones vinculades a l’Ajuntament i als clubs de futbol i hoquei de Lloret. També sol•licita que s’aporti la documentació bancària dels clubs, les trucades interceptades i els seguiments a Crespo, documentació intervinguda en els registres policials, entre altres.

spot_img

El + Vist