10.1 C
Lloret de Mar

El jutge només admet 2 de les 31 injúries denunciades per Xavier Crespo

El jutge ha arxivat 31 denúncies per injúries presentades per Xavier Crespo contra el portaveu del MILLOR, Marc Fuertes. Segons publica el Diari de Girona, el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Blanes, Carlos Fernández Escobedo, considera que els personatges públics, especialment els que intervenen en política, han de suportar l’estar subjectes a una […]

Crespo en una imatge d'arxiu
Crespo en una imatge d'arxiu

Darreres Notícies

El jutge ha arxivat 31 denúncies per injúries presentades per Xavier Crespo contra el portaveu del MILLOR, Marc Fuertes. Segons publica el Diari de Girona, el titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Blanes, Carlos Fernández Escobedo, considera que els personatges públics, especialment els que intervenen en política, han de suportar l’estar subjectes a una crítica de major intensitat en tot el relacionat amb els assumptes d’interès públic.

En aquest sentit, el magistrat creu que la gran majoria de les acusacions que Crespo va denunciar com a injúries feien referència a aspectes d’interès públic, i només n’ha admès dues: una per insinuar una presumpta infidelitat matrimonial i l’altra per insinuar que anava amb prostitutes. Uns actes que el jutge no entra a valorar si són certs o no -cosa que es desconeix-, però remarca que són aliens a la seva activitat política i mancats d’interès per la formació de l’opinió pública.

L’exalcalde de Lloret i actual diputat de CiU al Parlament es va considerar difamat i ferit en el seu honor en els successius butlletins editats per Fuertes, sota la capçalera Lloret Opina, on interpretava que l’acusava de tràfic d’influències, prevaricació i malversació de cabals públics durant la seva gestió al capdavant de l’Ajuntament de Lloret. Carlos Fernández Escobedo, però, anteposa la protecció de la llibertat d’expressió i informació davant del dret a l’honor i remarca l’especial rellevància que té en el present cas el pluralisme polític com a valor superior de l’ordenament constitucional.

A banda d’aquestes injúries, el jutge també ha dictat l’arxiu lliure de la querella presentada per l’empresa Transports Pujol, la formulada per la dona de Crespo i la que va interposar l’exregidor i cunyat de Crespo Francesc Oliva. El magistrat insisteix en indicar que els articles publicats per Fuertes no poden considerar-se delictius perquè s’emmarquen en la crítica de l’actuació política i fan referència a aspectes que tenen interès per a l’opinió pública.

spot_img

El + Vist