14.3 C
Blanes
El conseller Felip Puig

El lloguer d’habitacions en habitatge compartit també haurà de pagar taxa turística

La Generalitat regularitzarà i ordenarà les noves modalitats d'allotjament turístic.

El conseller Felip Puig

Darreres Notícies

La Generalitat regularitzarà i ordenarà les noves modalitats d’allotjament turístic, com el lloguer d’habitacions en habitatge compartit, que quedarà subjecte a la taxa turística.

L’import mínim será de 65 cèntims d’euro per persona i nit a Barcelona, i 46 cèntims d’euro a la resta de Catalunya. Les àrees d’acollida d’autocaravanes i els albergs també pagaran en la taxa turística.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, assegura que l’objectiu del decret és vetllar per un turisme de qualitat i lluitar contra l’economia submergida.

Amb la nova normativa, que s’ha d’aprovar en els propers mesos, el govern català vol ordenar i simplificar tots els tipus d’allotjaments turístics, incloses aquelles modalitats que fins ara quedaven al marge de la regulació.

El decret, que inclourà fins a 8 modalitats d’establiments turístics, permetrà als ajuntaments determinar les zones on es poden ubicar aquests allotjaments.

La nova regulació assenyala que qualsevol habitatge que es comercialitzi o promocioni a través d’una comercialitzadora turística a Internet es considerarà turístic, independentment de la durada de la cessió.

Així mateix, els ajuntaments podran requerir al propietari de l’habitatge que informi els veïns de la finca de l’obertura de l’habitatge d’ús turístic.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist