23.6 C
Lloret de Mar

El Ministeri d’Hisenda manté els terminis per fer la declaració de la renda, que ja estan oberts

La decisió de mantenir les dates no ha estat ben rebuda pel sector de gestors administratius, que creuen que no es podrà fer amb garanties.

Declaració de la renda
Declaració de la renda

Darreres Notícies

El ministeri d’Hisenda ha decidit mantenir els mateixos terminis per a la presentació de la declaració de renda del 2019 que va començar aquest dimecres, tot i el confinament decretat per l’emergència sanitària. Això sí, de manera presencial no es podran fer fer fins al 13 de maig.

L’Agència Tributària argumenta que el 88% dels contribuents presenten les declaracions per Internet i, a més, ha millorat l’aplicació per fer-ho des del mòbil, que resulta més intuïtiva, de manera que posa més facilitats perquè tothom la faci aquests dies des de casa. Tot i així, insistim en què també es podrà fer de manera presencial entre el 13 de maig i el 30 de juny.

A més, l’Agència afegeix que s’ha considerat especialment important mantenir les dates d’inici de campanya previstes amb l’objectiu que les devolucions es puguin fer com més aviat millor. Avui mateix, es preveu fer les primeres devolucions.

La decisió de mantenir les dates, però, no ha estat ben rebuda pel sector de gestors administratius. En declaracions a TV3, Jordi Altayó, de la comissió fiscal del Col•legi de Gestors Administratius de Catalunya, criticava que no es podrà fer amb les garanties necessàries.

El termini de presentació finalitza el 30 de juny per a les declaracions tant per ingressar com per retornar, si bé el termini en les declaracions per ingressar amb domiciliació bancària conclourà el 25 de juny.

També hem d’afegir modificacions si es fa la declaració per telèfon. La primera és que s’endarrereix la posada en funcionament de l’atenció telefònica, de manera que les primeres declaracions es faran a partir del 7 de maig. Les sol·licituds per fer la declaració telefònica s’obriran el 5 de maig, però a diferència del que es fa habitualemnt, ara no es fixarà un dia i franja horària perquè el contribuent rebi la trucada, sinó que se’l trucarà tan bon punt sigui possible, reintentant la trucada fins que el contribueix estigui disponible. Així doncs, des del moment en què se sol•licita ser atès via telefònica, cal que el contribuent tingui a mà la informació i la documentació necessària per fer la declaració.

El telèfon de sol•licitud del pla anomenat Li truquem, que estarà operatiu a partir del 5 de maig, és 901 22 33 44 o 91 553 00 71 i funcionarà de nou del matí a set de la tarda, de dilluns a divendres. Pel que fa al servei d’informació sobre la campanya d’aquest any, el telèfon Renda Informació és 901 33 55 33 i 91 554 87 70 amb un horari que va de 9.00 a 19.00, de dilluns a divendres.

Un dels canvis més significatius d’aquest any en el sistema d’aquest organisme és la simplificació de la identificació del domicili fiscal del contribuent, ja que passarà a realitzar-se de manera separada a la resta de la declaració. D’altra banda, es consolida en un únic apartat, relatiu a béns immobles, tota la informació relacionada amb els immobles dels quals és titular el contribuent. A més, es reflectirà l’ús que hagi tingut de cadascun durant l’exercici.

Pel que fa a la declaració, les novetats són poques. Els qui cobrin menys de 16.000 euros pagaran menys impostos. Queden exempts de fer la declaració els qui tinguin un sou inferior als 22.000 euros d’un sol pagador. I qui hagi treballat per a dues empreses, si abans amb 12.000 euros anuals ja li tocava pagar, ara no ho haurà de fer fins als 14.000. Les famílies nombroses també es podran desgravar 600 euros per cada fill que excedeixi el mínim (100 més que l’any passat).

spot_img

El + Vist