23.6 C
Lloret de Mar
Provant un dels nous autobusos

El nou servei de transport urbà de Lloret entrarà en funcionament la setmana que ve

En destaca la millora que suposarà en la mobilitat de lloretencs i visitants, així com la presència de les noves tecnologies.

Provant un dels nous autobusos

Darreres Notícies

La setmana que ve entra en funcionament el nou servei de transport urbà de Lloret, que gestionarà l’empresa Sagalés. S’ha presentat aquest dilluns, en un roda de premsa en què s’ha destacat la millora que suposarà en la mobilitat de lloretencs i visitants així com la presència de les noves tecnologies. El regidor de Mobilitat, Albert Robert, està molt satisfet de poder inaugurar el nou servei després de tants anys al darrere.

Hi haurà un total de 5 vehicles, 3 dels quals són nous, amb una llargada de 8,6 metres. Han estat dissenyats per circular per carrers estrets, com els que presenta algun dels trams del recorregut del nou servei. Aquests autocars disposaran de plataformes per a persones amb mobilitat reduïda i també estaran dotats de desfibril·ladors. A més, comptaran amb vuit carregadors usb per a mòbils, connexió WiFi i un sistema de monitorització.

Ramón Sagalés, conseller delegat de l’empresa Sagalés, destaca l’aspecte tecnològic i explica que el servei incorpora aplicacions per a mòbils, que permetran conèixer la localització exacta de cada bus i saber el temps de cada viatge.

Pel que fa a les línies, totes tindran inici i final a l’estació, per facilitar el transbord dels usuaris. N’hi haurà tres. La primera recorrerà la major part del nucli urbà de Lloret i es dividirà en tres sectors, amb tres autocars diferents, tal com ha explicat Guillem Bernatallada, tècnic de mobilitat.

La línia 2 donarà cobertura a les urbanitzacions, coincidint amb els horaris d’entrada i sortida de les escoles. La resta de les hores, es convertirà en un servei a la demanda, per optimitzar els recursos i evitar que els autocars circulin sense usuaris al llarg del dia.

En últim lloc, la línia 3 serà l’encarregada de connectar el centre de Lloret amb Cala Canyelles.

L’alcalde, Jaume Dulsat, destaca la importància de la qualitat en aspectes de mobilitat per a una destinació turística com Lloret.

En els pròxims dies entrarà en funcionament el web del transport urbà a Lloret, a través del qual es podrà conèixer tot tipus d’informació al respecte. A més, els panells situats a les parades inclouran un codi QR, que permetrà als usuaris saber quins són els horaris i recorreguts.

spot_img

El + Vist