6 C
Lloret de Mar
El regidor de Transports al centre

El nou servei de transport urbà estarà en funcionament abans de l’estiu

El ple va fer ahir l’últim pas per adjudicar el contracte a Barcelona Bus, que en els propers dies haurà de comparèixer a Alcaldia per formalitzar el contracte.

El regidor de Transports al centre

Darreres Notícies

El nou servei de transport urbà a Lloret entrarà en funcionament en el termini màxim d’uns quatre mesos. El ple va fer ahir l’últim pas per adjudicar el contracte a Barcelona Bus, que en els propers dies haurà de comparèixer a Alcaldia per formalitzar el contracte.

El contracte és per quatre anys, prorrogables anualment durant un màxim de dos anys, i per gairebé 230.000 euros l’any més IVA. El regidor de Transports, Antonio Lorente, ha argumentat que aquesta adjudicació ve acompanyada de diverses millores al servei, com ara que els busos tindran wifi gratuït i servei de videovigilància, que hi haurà panells informatius a totes les parades, on també s’ubicaran codis per poder obtenir informació a través dels smartphones, i que s’instal•larà una màquina expenedora automàtica per comprar els bitllets i oferir informació als usuaris.

Tots els grups han donat suport al contracte excepte ELLSSP que s’ha abstingut, perquè aposta per la municipalització del servei, i ICV-EUiA, que ha votat en contra, perquè considera que el servei podria comptar amb moltes altres millores, com ara que el contracte incorporés també un trenet turístic. L’alcalde, Jaume Dulsat, va anunciar que la proposta del carrilet està sobre la taula i que la voluntat és tirar-la endavant, però van considerar que la prioritat era el transport urbà.

ICV – EUiA també lamenta que el nou contracte no doni cobertura tot l’any a algunes urbanitzacions, com ara les de la carretera de Tossa. El regidor de Transports, Antonio Lorente, recorda que el contracte és viu i s’haurà d’adaptar a les necessitats, però que de moment s’ha intentat oferir el millor possible amb el pressupost disponible.

El regidor va aprofitar per recordar que Lloret, pel nombre d’habitants que té, no està obligat a oferir transport urbà públic. Però va fer palès que l’equip de govern considera que és un servei important per un municipi com Lloret.

Igual que en les anteriors vegades en què s’havia debatut aquest tema, el portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, va sortir de la sala durant el debat per les relacions laborals que té amb l’empresa afectada. El seu grup, però, va donar suport al punt.

spot_img

El + Vist