30.9 C
Lloret de Mar
Un jove vacunant-se a la Biblioteca (CSMS)

El percentatge de vacunació a Lloret encara no arriba al 60%

La situació preocupa a la Corporació de Salut, que fa una crida a les persones no vacunades perquè es vacunin i evitar, així, situacions de risc.

Un jove vacunant-se a la Biblioteca (CSMS)

Darreres Notícies

Lloret de Mar és un dels municipis en què el percentatge de vacunats és encara molt baix, per sota del 60%. Des de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva fan una crida a tothom que no s’hagi vacunat perquè ho faci, per evitar situacions de risc.

Aquest baix percentatge de vacunats s’explica per diversos motius. Un és la negativa dels usuaris en accedir a la vacuna. La doctora Cristina Castellà, directora de l’Àrea Bàsica de Salut Lloret-Tossa, assenyala que, en aquests casos, es fa una recerca dels usuaris que consten com a no vacunats i se’ls ofereix la possibilitat de rebre la dosi. En cas afirmatiu, se’ls programa la cita de manera automàtica.

“Estem fent una cerca d’usuaris que consten com a no vacunats i oferim la vacunació”

Cristina Castellà

Però hi ha altres motius que expliquen aquest baix percentatge. Per exemple, que hi ha persones que arriben dels seus països d’origen amb la pauta de vacunació completa, però amb dosis que no estan reconegudes en l’àmbit europeu i, per tant, no consten en les estadístiques. És el cas, per exemple, dels habitants dels països de l’est, que reben la vacuna Sputnik.

“Hi ha persones que venen de països de l’est amb la pauta de vacunació completa, amb la dosi d’Sputnik, però no està reconeguda a nivell europeu i no consten com a vacunats”

Cristina Castellà

D’altra banda, la doctora Castellà insisteix també en la necessitat de vacunar les dones embarassades, per evitar complicacions en el període de gestació. I és que el fet de no estar vacunades incrementa el risc d’acabar hospitalitzades en una UCI.

“És molt important que les gestants es vacunin, perquè una gestant contagiada té un risc alt d’ingressar en una UCI”

Josep Altafulla

Des de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva també recorden que hi ha diversos punts en què es duen a terme jornades de vacunació sense cita prèvia. Són a Blanes, Girona i Calella. Per a qualsevol dubte, cal contactar amb el Centre d’Atenció Primària de referència. Per demanar cita per vacunar-se, cal entrar al web que ha habilitat la Generalitat.

spot_img

El + Vist