13.9 C
Lloret de Mar
Manifestació de les cambreres de pis

El ple dóna suport a les cambreres de pis davant les dures condicions laborals

S'aprova la moció d'ICV - EUiA, malgrat que l'equip de govern fa palès que no està del tot d'acord amb el text de la moció.

Manifestació de les cambreres de pis

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

L’Ajuntament instarà l’Estat i la Generalitat a millorar les condicions laborals de les cambreres de pis. Així s’ha aprovat al ple d’aquest dilluns arran d’una moció d’ICV – EUiA.

Entre altres coses, la coalició vol que es reconeguin com a baixa laboral les malalties que afecten aquestes treballadores que es dediquen a netejar les habitacions dels hotels i també que es puguin prejubilar amb el 100% de la prestació.

La proposta s’ha aprovat amb el suport de tots els partits excepte C’s, que ha argumentat que alguns aspectes de la moció no es poden tirar endavant a la lleugera i la formació considera que caldria fer una anàlisi exhaustiu que està lluny de l’abast municipal.

Tot i així, el regidor de turisme, Joan Gou, de CDC, ha fet palès que el seu grup no acaba d’estar d’acord amb el text de la moció, tot i que sí que dóna suport al col•lectiu en la seva lluita per millorar les seves condicions. Un punt de vista que en el ple va reforçar l’alcalde, Jaume Dulsat.

També hi va haver l’abstenció del MILLOR, que no va intervenir en el debat, tal com fa sempre que es porten al ple temes supramunicipals. Aquesta actitud va generar una forta crítica d’ICV – EUiA, que va lamentar que el MILLOR consideri supramunicipal un punt que va omplir la sala de plens de persones interessades.

De fet, prop de 150 cambreres de pis es van manifestar abans de la sessió a la plaça de l’Ajuntament per fer sentir les seves reivindicacions. Filo Ramos, portaveu del col•lectiu, va expressar les seves queixes i va insistir en què les lesions i malalties que tenen com a conseqüència de la tasca que realitzen s’haurien de considerar baixes laborals.

Per la seva banda, el MILLOR va argumentar que no està en mans de l’Ajuntament modificar les condicions del col•lectiu i, per tant, creu que no és un tema que s’hagi de debatre en un ple municipal.

Això ho va expressar en el següent punt de l’ordre del dia i la tensió que es va produir va provocar que l’alcalde demanés un recés de dos minuts per poder parlar en privat amb tots els portaveus municipals i rebaixar la tensió.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.