17.2 C
Lloret de Mar

El Síndic del Ciutadà demana al ple municipal que es replantegi les terrasses a la riera

També reclama als polítics locals que adoptin mesures "adequades" per regular els habitatges d'ús turístic, que són font de conflictes.

El Síndic al ple de dilluns
El Síndic al ple de dilluns

Darreres Notícies

El Síndic del Ciutadà, Quim Teixidor, demana al ple municipal que es replantegi la normativa que permetrà instal·lar terrasses a la via pública a l’avinguda Just Marlés i al carrer Santa Cristina i també que adopti mesures “adequades” per regular els habitatges d’ús turístic. Ho va dir dilluns a la presentació de la memòria del 2017, que fa un cop l’any en ple ordinari.

servicios profesionales jimenez

Teixidor va mostrar-se molt preocupat per la imminent presència de taules i cadires a la riera. L’alcalde li va recordar que es tracta d’una prova pilot per aquest estiu i que, si comporta problemes, faran un pas enrere. Va afegir, però, que creia que el síndic s’estava extralimitant en les seves funcions a l’hora de valorar un aspecte que encara no s’ha produït i que, per tant, encara no pot haver generat queixes. Quim Teixidor li respon que és el seu deure vetllar pel que considera que és millor per la ciutadania i assegura que ja li han arribat moltes valoracions negatives al respecte.

Sobre els HUT, el síndic assegura que també han estat font de moltes queixes i creu que s’hauria de posar fil a l’agulla per reduir-ne el nombre i aconseguir que no provoquin conflictes amb els veïns.

El Síndic va exposar que al llarg del 2017 va fer un total de 171 actuacions, la majoria queixes, 112. Unes xifres similars a les de l’any anterior, però es preveu que inferiors que les d’aquest 2018, ja que de moment s’han registrat 92 queixes, que és la quantitat que tenia registrada el juliol de l’any passat. Un aspecte que ha fet elevar molt les protestes ciutadanes és la circulació dels coneguts com a patinets o ginys elèctrics. En aquest sentit, Teixidor demana celeritat al govern per aprovar la normativa que els ha de regular.

L’altre gran tema que ha estat present en les queixes dels ciutadans ha tornat a ser l’hospital sociosanitari, especialment per les “deficiències amb el menjar”. Per això Teixidor reclama que els polítics impulsin d’una vegada un nou centre sociosanitari, projectat a Lloret des de fa molts anys. El síndic és contundent i assegura que la manca de finançament no pot ser excusa.

Finalment, un altre gruix de queixes les han aplegat les connexions a la xarxa d’aigua que han de fer els veïns de moltes urbanitzacions, on el servei no és municipal.

spot_img

El + Vist