20.3 C
Lloret de Mar
L'hospital comarcal de la Selva

ELLSSP critica que l’hospital comarcal atén abans els turistes que paguen pels serveis

La cap del servei d'urgències nega algunes de les acusacions i assegura que tots els pacients reben el mateix tracte, tant si paguen com si no.

L'hospital comarcal de la Selva

Darreres Notícies

ELLSSP critica, un cop més, el servei d’urgències de l’hospital comarcal de la Selva, a Blanes. La formació es fa ressò de l’altercat que hi va haver diumenge 16 d’abril, en plena Setmana Santa.

Un grup de pacients es va rebel•lar per la llarga espera a la sala d’urgències –en alguns casos de més de quatre hores– i un d’ells va entrar a gravar. Com que enregistrar imatges està prohibit pel dret de confidencialitat dels pacients, des de l’hospital se’l va advertir i, en veure que no deixava de gravar, es va avisar els Mossos d’Esquadra.

Tot i així, el portaveu d’ELLSSP, Paulino Gracia, assenyala que la majoria d’usuaris que eren a la sala d’espera van fer costat a aquell home i també van mostrar el seu malestar. Paulino Gracia apunta, a més, que els empleats de l’hospital atenien abans els pacients que arribaven amb ambulància i, fins i tot, els que ho feien en taxi. Assegura que es tractava d’esportistes o de turistes que pagaven els serveis amb targeta de crèdit.

Paulino Gracia ha matisat que la crítica és, un cop més, per a la gestió que fa la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i no per la feina dels treballadors.

La cap del servei d’urgències de l’hospital, Cristina Netto, nega aquestes acusacions i assegura que mai s’atén abans a un esportista o un turista si no és perquè realment requereixen una atenció més urgent que la resta d’usuaris. En aquest sentit, sí que és cert que els pacients que arriben amb ambulància passen abans a la sala de triatge, però el criteri és el mateix per a tothom.

Sobre l’altercat del 16 d’abril, Cristina Netto ha argumentat que van tenir un increment del 40% d’usuaris respecte al que és habitual i això va fer endarrerir les atencions.

El líder d’ELLSSP ha assegurat, també, que hi ha pacients que prefereixen acudir al servei d’urgències de l’hospital Trueta de Girona abans que acudir al comarcal de Blanes. Un fet que la responsable de les urgències de l’hospital de la Selva lamenta i assegura que dia a dia treballen per millorar el servei.

spot_img

El + Vist