12.5 C
Lloret de Mar

ELLSSP proposa crear un distintiu que reconegui els hotels que vetllen pels drets laborals dels empleats

El grup municipal ho presenta com a moció en el ple del proper 18 de desembre.

Les cambreres de pis en una protesta, a l'agost
Les cambreres de pis en una protesta, a l'agost

Darreres Notícies

Crear un distintiu de qualitat per als hotels i altres establiments turístics de Lloret de Mar que vetllin per les condicions laborals dels seus treballadors i lluitin contra la precarietat del sector. Qui ho proposa és En Lloret Sí Se Puede (ELLSSP). El grup de l’oposoció ho portarà a debat en el ple del proper dilluns, 18 de desembre.

Segons el portaveu de la formació, Paulino Gracia, la moció té un doble objectiu: fomentar que es millorin les condicions dels treballadors del sector de l’hostaleria i contribuir a millorar la imatge dels establiments lloretencs. La idea d’ELLSSP és que es creï una mesa de treball que marqui quins han de ser els requisits per obtenir aquest distintiu.

La proposta també insta els empresaris a desenvolupar un programa específic sobre seguretat laboral i prevenció de riscos a la feina. I, a més, es pretén que en el futur l’Ajuntament només treballi amb les empreses que tinguin el distintiu.

La formació argumenta que Lloret és una capital turística de primer ordre, i que l’excel•lència també s’ha de traslladar en els seus empleats, entre ells, les cambreres de pis dels hotels. Un col•lectiu que Paulino Gracia posa de relleu per la seva lluita per reivindicar els drets laborals.

Paulino Gracia conclou que el 2017 s’ha declarat com l’any del Turisme Sostenible i que aquesta sostenibilitat ha de ser també social i econòmica.

La moció es debatrà al ple municipal de dilluns vinent en què ELLSSP espera rebre el suport necessari perquè prosperi.

spot_img

El + Vist