21.6 C
Lloret de Mar

Els alumnes de l’Institut-Escola que van viatjar a Ginebra expliquen l’experiència avui a Lloret

Serà aquesta tarda (18 hores) a la sala polivalent de la biblioteca.

Els tres alumnes que han anat a Ginebra
Els tres alumnes que han anat a Ginebra

Darreres Notícies

Aquesta tarda, els alumnes de l’Institut-Escola de Lloret que van anar fins a Ginebra amb Fundipau explicaran la seva estada a Suïssa. Va ser a finals de febrer, on van visitar organismes internacionals que ajuden els refugiats, com l’ONU o la Creu Roja. L’acte, previst a partir de les 6 de la tarda, a la sala polivalent de la Biblioteca, permetrà que els joves, de 3r d’ESO, presentin les activitats realitzades dins del projecte Enfortim drets! de Fundipau.

Recordem que l’ONG va triar 5 centres educatius catalans, entre ells, el lloretenc, perquè són instituts que treballen a fons el concepte de pau i la no violència. Però no només un dia concret, celebrat a finals de gener, sinó durant tot el curs. L’institut-escola se centra enguany en el comerç d’armes, com a causa forçosa de moviments migratoris. Altres anys s’han centrat en els nens soldats o les armes nuclears. Això ho treballen en l’assignatura de Cultura, Valors i Religió, i també a Socials.

Però aquest és el primer cop que han tingut l’oportunitat d’anar fins a Ginebra de la mà de l’ONG Fundipau. De l’institut-escola hi han anat tres alumnes, acompanyats d’una professora i de representants de la Plataforma per la Pau de Lloret. Els estudiants, que tenen 14 anys, han estat escollits a través d’una mena d’oposicions. Entre d’altres, s’ha tingut en compte el seu nivell d’anglès, el fet que tinguin aprovades totes les assignatures, a més d’un video en què parlen dels refugiats i del comerç d’armes.

Els tres alumnes són la Maria Paula López, la Nerea Méndez i l’Àlvaro Fandos. Abans d’anar a Ginebra van explicar a la ràdio que, per a ells, anar fins a Suïssa, a veure com es treballa a l’ONU i en altres organismes internacionals, és una oportunitat única a la vida. Treballar els moviments migratoris i aspectes concrets com la venda d’armes els ha fet plantejar-se moltes coses. I sobretot tenir clar que aquestes problemàtiques s’han de difondre.

spot_img

El + Vist