4.8 C
Lloret de Mar
L'acte d'Aspronis, ahir

Els usuaris d’Aspronis es mostren molt satisfets de l’ampli ventall de serveis

Aquest dijous s'ha inaugurat l'exposició que Aspronis fa a la Casa de la Cultura per donar-se a conèixer i un grup d'usuaris i professionals han exposat les seves experiències personals.

L'acte d'Aspronis, ahir

Darreres Notícies

Detectar una discapacitat psíquica a temps en un infant i intervenir per prevenir dificultats i trastorns en el desenvolupament. Aquest és l’objectiu del Centre de Desenvolupament Infantil d’Atenció Precoç (CDIAP) d’Aspronis. És una de les moltes facetes que l’entitat du a terme, ja que dóna suport a les persones amb discapacitat psíquica al llarg de la vida.

Tots els serveis que ofereix s’han presentat aquest dijous al vespre, coincidint amb la inauguració d’una exposició a la Casa de la Cultura que, precisament, mostra amb imatges i manualitats tot el que fa Aspronis. Al llarg de poc més d’una hora, diversos professionals i usuaris de l’entitat han exposat les seves experiències personals. Per exemple, el pare de l’Adrià Camacho ha parlat de la importància de l’atenció precoç i també de comptar amb el suport de professionals que puguin guiar el creixement d’una persona amb aquestes dificultats.

També és el cas de l’Aida Chacón, que de petita va ser tractada en aquest centre i que ara segueix rebent ajuda d’Aspronis en el seu dia a dia. La seva mare està molt contenta del servei.

I és que Aspronis ofereix el servei de centre de dia, residència els 365 dies de l’any o bé un servei de suport intermitent per a persones que poden viure soles, però necessiten un guia per a les activitats de la vida quotidiana. És el cas de la Núria, que està molt contenta d’haver-se pogut independitzar.

Entre altres serveis, Aspronis també considera important el foment de la pràctica de l’esport entre les persones amb discapacitat. I fa un temps ha iniciat un programa per oferir un servei a domicili a persones que, tot i no tenir una discapacitat, tenen necessitats especials.

L’exposició d’Aspronis es pot visitar fins a finals de febrer a la Casa de la Cultura. La mostra es complementarà amb una altra xerrada i un taller infantil. Amb aquestes iniciatives, Aspronis vol donar-se a conèixer entre la població per aconseguir ajudes, tant econòmiques com de voluntariat.

spot_img

El + Vist