15.6 C
Lloret de Mar
El Servei d'Ocupació Municipal

Els usuaris del SOM prefereixen fer les gestions via internet

El Servei d'Ocupació Municipal

Darreres Notícies

2.999 persones han utilitzat el Servei d’Ocupació Municipal (SOM) al llarg del primer semestre de l’any. Aquesta dada suposa un descens del 15% de les visites presencials respecte al 2013. Segons fonts municipals, la baixada ve motivada pels mateixos usuaris, que prefereixen fer les gestions via internet, enlloc d’anar-hi presencialment. En aquest sentit, el web del SOM ha rebut 300.840 visites, un 6,6% més que l’any passat.

El SOM es dedica a canalitzar ofertes i demandes de feina. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, a més d’assessorar lloretencs per trobar ocupació, enguany s’han centrat també en la prospecció d’empreses. “Amb el temps hem constatat que havíem de ser més proactius, des del mes de març hi ha una persona que visita les empreses de Lloret, hi està a sobre perquè ens facin arribar les ofertes de treball”, exposa. Des que s’incideix en la prospecció d’empreses, les adherides al SOM han augmentat un 32%: han passat de ser 88 a 116.

El SOM ha donat a conèixer més dades. En l’Aula de Recerca de Feina, hi ha inscrites 131 persones, de les quals la majoria són de Lloret, i la resta, de municipis propers. Bona part duen a terme cursos de formació, com d’iniciació a la informàtica. I segons fonts municipals, prop de la meitat d’aquestes (el 42%) s’han incorporat al mercat laboral.

Per acabar, una última xifra. Les persones aturades a la vila en el primer semetre del 2014 han estat 2.047, un 7% menys que al 2013.

spot_img

El + Vist